Как да преодолеете предателство на приятел

За съжаление, това е ситуация, в която изпада почти всеки човек
9
Как да преодолеете предателство на приятел
Кадър от филма "Мъж на ръба"; Снимка: outnow.ch

Всички знаят, че изневярата боли и то много. Предателството на приятел е не по-малко болезнено. В крайна сметка човек чувства половинката си и приятелите си еднакво близки, а и самият акт на предаване на доверието е еднакъв сам за себе си. Всъщност възстановяването след подобно нещо може да бъде много трудно, дори и да не се опитвате да подобрите отношенията си със своя приятел.

Понякога е нужно време, за да може да забравите случилото се, както и да отшумят всички негативни чувства, които таите в себе си. Търпението и търсенето на обективната гледна точка пък могат да помогнат за възстановяване на приятелството, както и на вашето лично спокойствие.

Ако вие самите сте жертва на предателство извършено от близък приятел, вижте съветите, които биха ви помогнали в тази трудна ситуация:

1. Говорете с „предателя“ за вашите чувства.

Не чакайте да мине известно време, тъй като това ще ви направи още по-озлобени и лошо настроени. Вероятно имате много въпроси, на които търсите отговори. За ваше добро е да говорите максимално по-скоро с вашия приятел и да изясните всичко, което ви измъчва. Не забравяйте да се придържате към темата, за да може да споделите това, което искате. За по-лесно започнете изречението с „аз“ и изкажете как се чувствате. По този начин предразполагате човека отсреща да бъде по-искрен. Не забравяйте, че този разговор го дължите най-вече на себе си и той по никакъв начин не ви задължава да продължавате да поддържате отношения с вашия „приятел“.

2. Дайте си време да се чувствате наранени, изоставени, разстроени или объркани.

Дори вече да сте провели нужния разговор, вероятно вие все още чувствате негативизъм заради предателството. Ако искате да възстановите своето приятелство, със сигурност ще ви е нужно някакво време, за да „изчистите ума си“ и да улегнат емоциите ви. Отделете си колкото време трябва.

3. Направете нещо, което ви кара да се чувствате добре.

Нещо, което няма нищо общо с предателството и вашия „приятел“. Започнете да ходите на фитнес, за да направите живота си по-здравословен. Физическата активност може да помогне за повишаване на настроението ви и да предотврати депресията, която често е свързана с емоционалното нараняване. Излизайте с други приятели, направете си малко пътуване, слушайте хубава музика, гледайте любимите си филми. Изберете нещо, което ще ви успокои и ще ви накара да погледнете с по-балансиран поглед върху ситуацията.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не преодолявам, затварям страницата и това е. За мен не може някой да ми е приятел и да ми забива нож в гърба, че даже да се чуди що съм му се била сърдела. Няма втори шанс за такива предатели - да ходят на майната си. Има достатъчно други хора.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тва е лесно,освен да му отровя храната,да спя с жена му и да му запаля колата ше му открадна златния зъб!
3
0
 
5
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Благодаря за хубавата статия .Има една поговорка "Пази ме Боже от приятели ,от враговете си ще се пазя сам".И на мен са ми забивали нож в гърба точно хора които съм имала за приятели...
2
1
 
22
 
! Отговори
художника преди 10 години
Няма вечни приятели, има вечни интереси! Когато бях дете имах безброй приятели, защото тогава всички бяхме относително равни. Станахме големи и съответно , станахме егоисти и ... приятелството умря. :(
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има един единствен начин: този "приятел" повече не го виждам и не го чувам по никакъв повод.