Нещата, които необвързаните хора са длъжни да чуват непрекъснато

Необвързаните хора не са непременно самотни
Обновена: 16 фев 2014 22:16 | 15 фев 2014 22:30, Теодора Драгоева
14
Нещата, които необвързаните хора са длъжни да чуват непрекъснато
Кадър от филма "Дневникът на Бриджит Джоунс 3"; Снимка: outnow.ch

В очите на обвързаните хора необвързаните са нещастни и пропускат нещо важно в живота. Поради тази причина хората, които си нямат постоянен партньор в живота, са длъжни да слушат различни забележки, намеци, съвети и коментари, повечето от тях откровено неприятни, и то само заради статута си.

В същото време те може да се чувстват напълно щастливи от това, че си нямат гадже или съпруг, но някак си хората около тях да не им вярват. Околните са свикнали да се притесняват за самотниците, дори повече от тях самите.

Жените бързо стават „стари моми“, ако не се омъжат до към 30-годишната си възраст и близките им започват да оплакват безрадостната им съдба. Мъжът пък получава негативния етикет „заклет ерген“ и всички очакват от него да стане или пройдоха, или пияница, или пък го подозират в обратна сексуална ориентация.

Необвързаните хора са дамгосани и рядко биват канени по сватби и кръщенета, тъй като си нямат половинка и едва ли биха се „вписали“ в една щастлива семейна сбирка, където всички са по двойки.

Вероятно повечето необвързани индивиди наистина се надяват един ден да видят магическата страна на любовта, но това че си нямат спътник в живота, не ги кара непременно да се чувстват нещастни.

Ето и кои са репликите, които всеки необвързан човек на около и след 30-те е длъжен да изтърпи от своите „симпатични“ приятели и роднини:

1. Трябва да направиш нещо по въпроса!

Обвързаните хора сляпо вярват, че необвързаните трябва да вземат нещата в свои ръце и да започнат да водят по-активен социален живот. В случай, че те водят такъв, другите ги съветват „да се оглеждат по-добре“, защото са убедени, че не гледат във вярната посока. Обвързаните просто не могат да разберат, че съдбата също има пръст в тези неща и че човек понякога трябва да остави нещата да се случват от само себе си.

2. Рано или късно ще си намериш гадже, трябва да си търпелив!

Тези хора, които не подтикват насила необвързаните да излизат на лов за гадже, се чувстват длъжни да ги „успокояват“ с това, че рано или късно гаджето само ще се появи на прага им.

3. Ще се влюбиш, когато най-малко очакваш.

Тази реплика е друг вид успокоение, давано от обвързаните на необвързаните. То може да е придружено и с лична история как еди-кой си е срещнал мъжа/жената на живота си в най-неочаквания момент, така че нищо не се знае...

4. Нали не си хомосексуалист?

Необвързаните хора, особено тези които не са имали никога сериозно гадже, по презумпция, са си вечно заподозрени от своите близки, че са гейове. Кажете им, че не сте, за да си отдъхнат!

5. Тези дни не се ли запозна с някого?

Това е дежурен въпрос на загрижените родители към тяхното 30-годишно „дете“, което се бави да ги дари с внуци. Те се чувстват длъжни да го задават всеки път и изобщо не им омръзва. Все пак темата с наследниците го изисква.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко е късмет. Някои обикалят света и не срещат половинката си. Други, седнали на пейка и току виж се приближил и седнал до тях точният човек.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България обвързване с кого да е винаги е било норма, заради оцеляването.Както и оцеляването е норма. Хората се стремят към живот, а ние към оцеляване.
11
4
 
1
 
! Отговори
до Paul преди 10 години
""А на неженените и вдовиците казвам: добре им е, ако си останат като мене. [7:9] Но, ако не се въздържат, нека се женят; защото по-добре е да се женят, отколкото да се разпалват. " ГОВОРИШ ТИ [7:10] А на женените заповядвам - не аз, а Господ - жена да се не раздели от мъж ГОВОРИШ ТИ ОТ ИМЕТО НА ГОСПОД.
10
6
 
3
 
! Отговори
Paul преди 10 години
А на неженените и вдовиците казвам: добре им е, ако си останат като мене.[7:9] Но, ако не се въздържат, нека се женят; защото по-добре е да се женят, отколкото да се разпалват.[7:10] А на женените заповядвам - не аз, а Господ - жена да се не раздели от мъж, -[7:11] ако пък се и раздели, да остане неомъжена, или да се примири с мъжа си, - и мъж да не оставя жена си.[7:12] А на останалите аз говоря, а не Господ: ако някой брат има жена неповярвала, и тя е съгласна да живее с него, да я не оставя;[7:13] и ако някоя жена има мъж неповярвал, и той е съгласен да живее с нея, да го не
9
0
 
4
 
! Отговори
ерген преди 10 години
Пропусната е друга забележка " Докога ще разнообразяваш живота на чуждите жени?"
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мои съученички се разведоха още преди да навършат 30 години, Даже едната разведена се беше омъжила на "щастлива'' дата-07.07.07
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По -добре сам отколкото с кого да е!
6
0
 
6
 
! Отговори
Plam преди 10 години
My friends are getting married, and I`m just getting more awesome :)
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според кого пък трябва да се "обвържа" с някого? Има една приказка - "По-добре сам от колкото зле придружен". Много ранни бракове се разпадат рано, била съм свидетел на такива. За всеки влак си има пътници - някои хора, никога не се женят. Просто не им е писано и това е. Жалкото е, че в България хората са с такива предразсъдъци без да си дават сметка, че понякога е наистина по-добре да си сам от колкото с неподходящият човек. Очевидно самите те живеят с такива хора и го считат за нормално.
4
3
 
25
 
! Отговори
Глупости! преди 10 години
Необвързаните са пълни щастливци, автоматически лишени от маса проблеми. Лошото е, че сами не го осъзнават, а и им се натрапва обратното. Натрапването с наследниците също не може да извърви, защото забременяват главно тези, които не искат и не очакват.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А. влязло им през едното ухо и им излязло през другото. Дреме им. Сладък е животът на ергените и момите. Злобарите са навсякъде. После пък като се оженят, ще има забележки "Що пък точно за тоя", или нещо лошо за децата им, от което много повече боли.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хич не обръщайте внимание на такива забележки.
1
2
 
35
 
! Отговори
Petar, NY преди 10 години
Това са популярни предрасъдаци в България, където често хората се женят и остаряват преждевременно от липса на надежда. Липсата на надежда е което ни убива.