Как да създадете успешно своя визия за бъдещето

Когато хората знаят какво трябва да се случи, стигат до успеха по-бързо и лесно
18 фев 2014 19:55, Теодора Драгоева
0
Как да създадете успешно своя визия за бъдещето
Кадър от филма "Думите"; Снимка: outnow.ch

Всеки човек трябва да има ясна визия за това какво иска да постигне в живота. Успехът в професионален план също се дължи на конкретните цели, които всеки човек си набелязва. Разбира се, светът се променя и хората трябва да отчитат този факт. Те трябва да преразглеждат своите цели на известен период от време, за да са сигурни, че тяхната визия е точно това, от което се нуждаят.

Използвайте грешките в миналото като уроци и бъдете отворени за всякакви предизвикателства в бъдеще. Независимо дали използвате таблет, лаптоп, или продължавате да ходите с тефтер в чантата, от съществено значение е да записвате вашите бъдещи желания. Само по този начин вие ще може да синтезирате най-точно нещата, които трябва да постигнете.

Ето и кои са факторите, които трябва да обмислите, когато създавате своята собствена визия:

1. Специфика. Толкова много идеи остават безсмислени, тъй като те не са обмислени и остават просто „неясни“. Какво точно искате? Парите не са специфични. Визуализирайте своята цел в детайли. Придайте ѝ форми, цветове, емоции и т.н. Например погледнете на парите като жилището, което искате да имате, или пък колата, която искате да карате.

2. Честност. Когато казвате, че искате дадено нещо, защо го правите? Доколко това нещо се вписва в пейзажа на вашия живот – просто ви харесва или смятате, че ще ви бъде практично? Не включвайте във визията си неща, за които не си заслужава да жертвате време и ресурси. Вместо това си набележете по-малко, но наистина важни идеи, върху които да се съсредоточите.

3. Личностно отношение. Дали посоката, в която искате да се развивате професионално, съвпада с вашите лични желания, или сте подложени на натиск (партньор, семейство, приятели). Не забравяйте, че човек е най-добър в това, което прави с желание. Така че вашата визия трябва да включва посоката, в която само и единствено вие искате да се развивате. Не се оставяйте да бъдете някоя чужда проекция.

Още по темата по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари