Спрете да работите толкова много!

Така вредите на себе си и на кариерата си
Обновена: 24 фев 2014 09:47 | 24 фев 2014 09:47, Теодора Драгоева
6
Спрете да работите толкова много!
Кадър от филма "Стажът"; Снимка: outnow.ch

Работохолизмът взима все повече жертви в буквален и преносен смисъл. Липсата на сън, поемането на много задачи и огромното количество енергия, което влагате в работата си, накрая може единствено да ви провали в кариерата и да влоши здравето ви. Разбира се, че има моменти, в които на човек му се налага да вложи няколко часа повече в проектите и задълженията си, но ако това за вас се е превърнало в ежедневие, трябва да го промените.

Без значение дали ръководите собствен бизнес, шеф сте на голям отдел, или сте просто служител, ето няколко неща, които трябва да знаете, преди да посветите живота си единствено на работата си:

1. Количеството не е качество

Искате да бъдете перфектни в това, което правите. Но колкото повече задачи поемате, толкова е по-малък шансът да ги изпълните по най-добрия начин. Направете част от тях приоритетни и се съсредоточете върху тях.

2. Сънят е важен

Сънят е времето, в което зареждате „батериите". Ако не спите достатъчно, няма да сте отпочинали, което ще се отрази на тонуса, концентрацията, креативността ви и всички други качества, важни за изпълнението на задачите ви.

3. Претовареността ви кара да се проваляте във важни моменти

Ако прекалявате с работата, ще дойде скоро ден, в който ще заспите по време на важна среща. Когато ви попитат за мнение и идея, има голяма вероятност да гледате тъпо, защото от умората или няма да сте проследили разговора, или пък няма да сте в състояние да измислите нещо и дори да вземете решение. Това пък ще накара другите да се усъмнят в професионализма ви и да ви гледат с други очи, без значение че сте вложили стотици извънредни часове за благото на компанията.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това което са го написали не важи за бг-то. много не се работи...
4
3
 
9
 
! Отговори
СПРЕТЕ... преди 10 години
въобще да работите тук- безсмислено е !
3
5
 
9
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
Дори не прочетох статията........АКТУАЛНА ЛИ Е У НАС ?
2
7
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 10 години
ЧЕ АЗ НЕ РАБОТЯ ЧАКАМ НА СОЦИАЛА ХИХИХИ
1
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
я го знам това, бе!