Причини да не бъдете наети на работа

Имате неприветлив външен вид
25 фев 2014 13:37, Михаела Лазарова
8
Причини да не бъдете наети на работа
Снимка: Sxc.hu

Всеки от вас поне веднъж се е сблъсквал с невъзможността да си намери работа. Понякога въпреки компетенцията и опита интервютата за работа не приключват успешно. Други споделят, че въпреки всекидневното кандидатстване никой не ги кани на интервю за работа. Ето няколко възможни причини вашите опити да намерите работа да се оказват неуспешни. 

Кандидатурата ви не е била разгледана 

Практически всички кандидатури трудно биха били разгледани, особено ако по обявената позиция кандидатстват стотици и хиляди кандидати. 

Вие сте по-квалифициран, отколкото се изисква

Нерядко се случва компанията, в която кандидатствате за работно място, да отхвърли вашата кандидатура, защото сте твърде квалифицирани. За жалост, все още има работодатели, които предпочитат да наемат някой по-малко опитен или наивен кандидат. 

Високата квалификация е и често приемана като заплаха от страна на служителите на фирмата дори и от страна на този, който ви провежда интервюто за работа. 

Фирмата търси да наеме евтина работна ръка 

В тази ситуация дори и да сте с най-богат опит, със сертификати от различни обучителни курсове и компетенция, ако се появи кандидат, който е съгласен да работи за по-малко пари, шансовете ви да бъдете наети на работа намаляват.

Ето защо е добре да бъдете внимателни, когато става въпрос за пари. 

Предварително проучете пазара и заплащането в сектора, в който кандидатствате. Така ще бъдете по-добре подготвени с отговор в случай, че ви попитат каква заплата очаквате да получавате. 

Нямате познат, който би могъл да ви препоръча 

Контактите и познанствата оказват голяма роля в намирането на нова работа. Затова не забравяйте, че където и да отидете да работите, е хубаво на тръгване да си оставите една малка вратичка за всеки случай.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Зизо преди 10 години
Българина е ***,независимо кой е той. Богатия дебне балами по рождение, бедния, малко като захапе става *** от класа,така ,че от Бългърин уважение и зачитане на достойнство,под каквото и да е форма не очаквай. Приятел от Варна,ми сподели,че работи като охранител във фирма БГ СОД . Шефовете са полковници от МВР а единият е братовчед на Красимир Премянов.Плащанията от общината вървели всеки месец а заплатите им давали след 3-4 месеца - това е идиотизъм в действие.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Високата квалификация е и често приемана като заплаха от страна на служителите на фирмата -- по-сериозен проблем е, че ако наемат човек с докторат за начална позиция, този човек ще се отегчи до смърт за 10 дни и ще напусне до месец за по-добра позиция в друга фирма. И айде пак пускай обяви, интервюта, загуба на време и пари...
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво излиза - за да си намерите работа искайте минимално заплащане. Искайте по 1 хляб всеки ден заплата. Така имате всички шансове да ми изберат сред плеядата кандидати, а пък и вие няма да умрете от глад. Кат не щат да плащат да си работят сами. Пък ние ша си бутаме, ша си кютаме и той животът ша си мине ей тъй, ама поне няма да се морим за тоя дето духа, пък и на държавата няма да плащама ДОД и осигуровки, та *** ша измрат от липса на помощи.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що се хабите за цяла статия, след като причина 5 обяснява всичко? :)
3
0
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
По ,,Пеевски'' ТВ, разбира се!
2
0
 
7
 
! Отговори
от 120Етаж преди 10 години
абе, по коя програма ще дават Ники ***?
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да работиш здраво и да ти се заплаща нищожно, все едно е подаяние.