Нещата, които трябва да спрете да толерирате в живота си

... ако искате да живеете по-спокойно и щастливо
2
Нещата, които трябва да спрете да толерирате в живота си
Кадър от филма "Possession"; Снимка: outnow.ch

Според наскоро публикувана статия в Wall Street Journal стресът е проблем номер едно по отношение на здравето на хората в модерните общества.

Нов доклад, направен от Catalyst.org, показва, че повечето хора усещат стреса в четири основни области: ниво натовареност в работата, междуличностни проблеми, сигурност на работното място и жонглиране между кариерата и личния живот.

Ако е така, значи е време да проучите какво точно предизвиква най-голям стрес във вашия живот и да спрете да го толерирате. Ето и кои са нещата, с които трябва да започнете:

1. Претоварването

Чувството, че сте претоварени, може да се превърне в хронично състояние и да повлияе на един или повече аспекти от живота ви. Резултатът е загуба на енергия, ентусиазъм и увереност. Ако не откриете веднага какво точно ви кара да се чувствате претоварени, вие рискувате да оставите вашето физическо здраве и психическо благосъстояние да се влошат.

2. Бездействието

Хората често започват да бездействат от страх, от вина или защото не знаят по какъв начин да вървят напред, за да постигнат своите цели. Затова най-добре не си поставяйте прекалено недостижими цели, а вървете с малки стъпки напред.

3. Негативността

Животът днес е труден, но точно за това трябва да се пазите максимално от негативна информация около себе си. Много е лесно и вие (като другите) да се потопите в морето от песимизъм и да изгубите всякакво чувство за хумор. Много изследвания показват, че смехът и позитивните емоции укрепват имунната система, намаляват болката и нивата на стрес. Също така помагат за намаляване на чувството на гняв, депресия и тревожност. Положителната нагласа към живота увеличава издръжливостта и чувството за удовлетвореност.

Още по темата можете да прочетете в  Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля че на много от тези въпроси за претоварването и другите тревоги проблема може да бъде решен и мисля че съвети от типа: "Не си поставяйте толкова високи цели" е глупав. Няма нищо лошо в това да си поставяш високи цели стига да си го решил вътршно, че можеш, а не под натиска от разни вестници и списания.Решението на тези проблеми, мисля че е хората да намерят правилния начин да си почиват.Бих ви посъветвал с разходка сред природата. Но може и по друг начин. На по бира да кажем :)))