Жертва ли сте на тормоз на работното място?

Не трябва да позволявате да се държат зле с вас
17
Жертва ли сте на тормоз на работното място?
Кадър от филма "Дяволът носи Прада"; Снимка: outnow.ch

Работата много прилича на училището. На работа човек се бори да докаже способностите си, точно както в училище се бори да изкарва високи оценки. На работата го оценява шефът, в училище – учителите.

За жалост, двете места си приличат и по взаимоотношенията между хората. Някои смятат, че човек трябва да е надраснал желанието да се подиграва и тормози другите, но уви, това не е точно така. Тормозът на работното място не се проявява само в единични случаи.

За по-податливите хора тормозът може да бъде не само дразнещ, но и опасен. В скорошна статия в National Health Service пише: „Тормозът може да направи професионалния живот нещастен. Човек губи вяра в себе си, започва да се чувства зле и депресиран, и друго намира мотивация да продължава да работи”.

Ако самите вие имате подозрения, че сте жертва на нечий тормоз на работното ви място, ето някои от признаците, които ще ви помогнат да си изясните ситуацията:

1. Викове. В случай, че често някой от вашите колеги си позволява да ви повишава тон или дори да ви се разкрещи, значи вероятно наистина сте жертва на терор. Освен виковете, които трябва да търпите, вие се чувствате обидени и унижени пред своите колеги.

2. Напомняне на грешки. Ако някой ваш колега е толкова „любезен” във всеки удобен момент да напомня вашите грешки, значи той определено ви тормози. В някои случаи дори ваш колега може да се опитва да приписва своите грешки на вас, макар че истинският виновник е той.

3. Неодобрение. Ако критиката по ваш адрес е постоянно, макар да си вършите работата съвестно и правилно, най-вероятно сте жертва на тормоз. В този случай тормозът може да произлиза не само от колега, но и от вашия шеф, който никога не признава вашите успехи и постижения.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз затова не работя хахахаха.Ама моля ви се не си заслужава да се занимаваш с *** за тия заплати.Не е само работата ами и естетическата несъвместимост.Ще ставам слънцеяд.
10
0
 
3
 
! Отговори
An преди 10 години
До Анониментака е но ако не работиш за този човек ...спираш да му обръщаш внимание ...
9
0
 
4
 
! Отговори
An преди 10 години
До варнаи аз съм имала такава работодателка ама сега сама си работи ..
8
0
 
4
 
! Отговори
An преди 10 години
До Анонименда и това може да се случи но....по този начин само показват простотията си...
7
0
 
6
 
! Отговори
An преди 10 години
Много е трудно да работиш при работодател който избива комплекси като се държи лошо с хората които му изкарват парите...
6
0
 
5
 
! Отговори
варна преди 10 години
Имахме един началник, който все викаше : "Малоумниции такива, за нищо не ставате".Обаче никога не гледаше в очите като ти се кара....абе такъв мишок беше....то и такъв си е в момента...даже го изгониха:))))
5
0
 
3
 
! Отговори
pesimista преди 10 години
До Анонименrqdkodawat 10000 i powe4e mnogo rqdko i tamnikojne se oplakwa ottormoz
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да падат 1000-1500 ,а пък нека има тормоз. Но за някакви мизерни 300-400 не търпя простотиите на никой...
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки сам си определя кога да напусне, но не позволявайте тормоза на работното ви място да се пренася в семейството, доколкото може. Въпреки че те са свързани посредствум вас.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
'4. Игнориране. Ако чувствате, че всички странят от вас, това също е вид тормоз. Например, ако не сте поканени на фирмено парти или никой не иска да ходи с вас на обяд, значи определено има проблем.'Да, най-вероятно не знаеш значението на думите: душ, баня, пералня, чист, устна хигиена...
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
'Неодобрение. Ако критиката по ваш адрес е постоянно, макар да си вършите работата съвестно и правилно, най-вероятно сте жертва на тормоз.'А ако само ти си мислиш, че си вършиш кадърно работата, а всъщност те критикуват, защото си кръгъл... тогава кой е тормозения? Критикувания или критикуващия?