Лични принадлежности, които не бива да споделяме с друг

Ползването на общи гребени и четки крие риск от разпространяването на въшки
11 мар 2014 17:29, Михаела Лазарова
7
Лични принадлежности, които не бива да споделяме с друг
Снимка: photl.com

Често в ежедневието по невнимание се случва да споделим свои принадлежности с приятел, колега или член на семейството. В тези моменти малко от нас се замислят какви рискове за здравето крие тази нездравословна размяна. Вижте принадлежностите, които е добре да не споделяте с друг, за да не излагате на риск здравето си. 

Твърдите сапуни 

През 2006 година поредно изследване доказа, че използването на твърди сапуни може да бъде причина за разпространяването на бактерии. Според специалисти, тъй като сапуните рядко изсъхват напълно между едно и друго миене, (особено в долната си част, когато лежат на сапунерката), това води до натрупване на бактерии, гъбички, които могат да се предадат от човек на човек. Затова в обществените тоалетни е добре да избягвате използването на твърди сапуни. 

Дезодорант рол-он 

Вероятно сте забелязали, че има хора, чиято пот мирише (миризмата се появява в следствие на бактерии, които влизат в контакт с потта на тялото) и такива, които се потят, но без миризма. Има много специализирани козметики и дезодоранти, които могат да намалят процеса на изпотяване, но безопасно ли е да ползвате един и същи рол-он с друг член на семейството или приятел? Не! 

Дезодорантите, които налагат директен контакт с кожата, за да бъдат нанесени - като рол-он и стик дезодоранта, могат да прехвърлят кожни клетки и косми и това да доведе до дерматологични проблеми. 

Нокторезачки, ножички за нокти, пила за нокти и други 

Когато посещавате маникюрист, се предполага, че след всеки клиент инструментите се дезинфекцират старателно. В домашни условия невинаги може да почистите старателно нокторезачките и останалите принадлежности за маникюр. 

Когато премахвате мъртвите кожички около ноктите си, може да се случи да се порежете или просто да изрежете кожата си по-дълбоко. Това благоприятства разпространяването на бактерии, гъбички, вируси. Ето защо не споделяйте тези принадлежности с друг.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си давайте сливата на познати ,а само на непознати!
2
0
 
2
 
! Отговори
Мъж преди 7 години
Не трябва да споделяме нищо с жени, понеже са много мръсни и долни и алчни и безкруполни.
1
2
 
6
 
! Отговори
> преди 7 години
сливата?