Предимствата да бъдеш женен/омъжена

Оказва се, че бракът има доста ползи за физическото и психическо здраве на човек
20 мар 2014 13:51, Теодора Драгоева
12
Предимствата да бъдеш женен/омъжена
Кадър от филма "Булчински войни"; Снимка: outnow.ch

Много хора днес твърдят, че бракът е отживелица и че е прекалено трудно предизвикателство, а любовта рядко оцелява след него. Все повече хора избират да живеят, без да сключват брак на т.нар. семейни начала. Ако и вие сте сред тях, може би трябва да прочетете предимствата на това един мъж да бъде женен, а една жена - омъжена.

Може пък да си промените мнението...

1. Женените хора се радват на по-дълъг живот

Научно доказано е, че смъртността при женените двойки е два пъти по-ниска от тази на несемейните двойки. Счита се, че една от причините за тази статистика е фактът, че когато човек има семейство, той се грижи по-добре за здравето си, има подкрепата на своята половинка и като цяло избягва да поема излишни рискове.

2. Женените хора живеят по-здравословно

Според статистиката женените мъже и жени живеят освен по-дълго и по-здравословно. Това е така, защото те са по-отговорни по отношение на щастието на своите съпрузи и деца и е по-малко вероятно да си навредят умишлено или да се отнасят безотговорно към здравето си, тъй като това може да рефлектира на близките им.

3. За женените хора рискът от зараза с полово предавана болест е много по-малък

Омъжените жени и мъже много по-рядко боледуват от полово предавани болести, защото те имат по-редовен и стабилен сексуален живот в сравнение с хората, които нямат постоянен брачен партньор и по-често експериментират с необезопасен секс.

4. По-задоволителен сексуален живот

Редовният секс е гаранция за по-пълноценен живот и за по-голяма удовлетвореност като цяло. От своя страна чувството за щастие насърчава не само по-доброто физическо, но и по-доброто психическо здраве. Освен това се счита, че между съпрузите има по-високи нива на доверие и любов.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
9 преди 10 години
Неможе да има брака предимства,след като битовизмите и всекидневието те смачкват,замисляте се над глупости,омръзвате си един на друг малко или много,еднообразието в секса,който и започва по рядко да се случва,накрая като хванете на жена Ви *** имате чувството,че хващате вашия ***,но имате прекрасни деца поглеждате жена си и разбирате,че Тя и децата са всичко за Вас.Това е единствения плюс.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А като разберете, че ви съкращава живота, се разведете.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 8Абсолютно вярно
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предимства има, но брака си е като игра на тото! Можеш да улучиш правилния човек, а може и да не улучиш!Най-важният фактор според мен е интелектуалната съвместимост. Е без физическата също не става, но тя е до време...
7
2
 
3
 
! Отговори
сексуален живот ли преди 10 години
Какво пак бълнувате , днеска гледам супер симпатична бяла блондинга с някаквув *** , ми какво разбираме ние от сексуално привличане - нищо , какво намира за екзотично тази английска (полска или руска) бледолика платинена блондинка с този *** не ми стана ясно днес, моля психолозите да пояснят , явно белите англичанки ли чужденки много си падат по наше *** .? Е ми . какво да кажем бедните бели да вземем да се правим на черни, вмирисами , крадливи и тн. *** ли ? няма начин ....
6
1
 
8
 
! Отговори
d преди 10 години
Тотални глупости...
5
4
 
14
 
! Отговори
az tam преди 10 години
Когато нещо много се рекламира, значи стоката не я бива много :)
4
11
 
11
 
! Отговори
Феликс преди 10 години
Тези предимства са били в наличност преди да се появи "прекрасното" явление наречено феминизъм.В момента ситуацията е такава, че само мъж с ампутиран мозък може доброволно да реши да се ожени. /в западните страни/
3
3
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Разбира се, че колко ще живееш няма значение дали си женен или не.Срещнах човек който беше над 90 години и като си говорихме ми каза, че никога не е бил женен.Според мен е важно човек да бъде добър и да се отнася добре с хората, а това дали ще се ожени/омъжи зависи от много неща като пари,външност и така нататък.
2
14
 
9
 
! Отговори
не сте прави преди 10 години
Това колко ще живее човек Не зависи от него , а от бога !Има много отшелници монаси ,които са живели над 100 години и никога не са имали жена , не са правили секс и са се хранили само със сух хляб и вода.В грешка сте . Секса не е полезен за тялото . Бог да благослови и вразуми България
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3. изобщо не е вярно, като си женен не ползваш презервативи защото незнаеш , че имаш рога