Хобита, които ви правят по-умни

Събиране на монети, марки, минерали и други предмети
25 мар 2014 08:15, Михаела Лазарова
8
Хобита, които ви правят по-умни
Снимка: Sxc.hu

Всеки от нас има свое хоби или любимо занимание, което е начин да се отпусне човек след дългия работен ден. Но хобитата съвсем не се ограничават само с това. Те могат да помогнат не само да намалим напрежението, но и да станем по-умни. Как?

Научете чужд език 

Ако сте от тези любопитни хора, които се интересуват от различни култури, истории, най-доброто, което може да направите, е да се запишете на курс по чужд език. Превърнете вашата страст към историята в нещо наистина забавно и полезно. Познанията по нов език ще ви дадат по-дълбоко вникване в културата и традициите на една непозната страна, а и ще ви помогнат да общувате по-добре на чужд език. 

Най-добрият вариант за изучаване на чужд език е в ранна детска възраст. Но тъй като човек развива своите познания и възможности през целия си живот, никога не е късно да дадете старт на това предизвикателство. 

Играйте видеоигри 

Въпреки че всеобщото схващане за тези игри е че подтикват тийнейджърите към насилие, някои от тях могат да бъдат добра гимнастика за мозъка. Освен това игрите помагат да изградите стратегия не само докато играете. Тези ви умения, без да усетите, се прехвърлят и в реалния живот. Видеоигрите ще ви научат как да вземате по-лесно решения в критични ситуации. 

Играйте игри, които пречат на мозъчната мъгла 

Това означава да отделяте по-често време, за да играете психически предизвикателни игри. Те могат значително да подобрят паметта ви и когнитивните функции. Те повишават активността на мозъка и по забавен начин ви карат да мислите. Затова не се отказвайте от решаването на ребуси, играта на бесеница, игра на гатанки, игра на филми, игра на думи и т. н.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: успехученеигри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо да си търсим хобита, аз предпочитам женски елфи
6
0
 
36
 
! Отговори
Смех преди 10 години
Мен от всичките 4 хобита, само 2 ме правят по-умен: Фродо и Сам.
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До aАко си мислиш, че като си *** ще си намериш такава работа значи си си ***.
4
0
 
53
 
! Отговори
a преди 10 години
и друг път съм питал, но отговор не получих. Как да стана по-***, за да си намеря работа в бг на висок пост с добра заплатка?
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А това кубче на Рубик защо е сложено там?
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста изброени наистина развиват мисленето, но точно събирането на монети е адски зациклящо. Има книги подхранващи въображението, има и стимулиращи мисленето, което са две различни неща.
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кви монети бе? Притежанието им е престъпление!