Плюсове и минуси на работата от дома

Изолацията е най-сигурното нещо, което може да ви се случи, когато работите у дома
27 мар 2014 08:09, Михаела Лазарова
3
Плюсове и минуси на работата от дома
Снимка: photl.com

В офис или у дома? Кое е предпочитаното от вас работно място? И двете локации имат своите плюсове и минуси. Вижте кои са положителните и отрицателни страни на работата от в къщи. 

Плюсове: 

Свобода 

У дома вие работите по вашите правила, по вашия начин и темпо, което в повечето случаи вие определяте. Темпото зависи от това кога трябва да завършите своите задачи и проекти. Позволявате си да разхвърляте бюрото си да създавате малък хаос около вас, който събужда креативността. 

Удобство 

Винаги бихте могли да си създадете удобство като това да излезете в топлите дни в градината или да седнете на уютната тераса. Кафе машината е наблизо, така че през целия ден ще имате приятна гледка и ароматно кафе.
Намирате се в непосредствена близост до семейството си 

Работата от вкъщи е все по-предпочитан начин за младите майки. В първите месеци те не само че продължават да развиват кариерата си макар и с по-бавни темпове, но са близко до децата и останалите любими хора. 

Работите когато искате 

Едно от предимствата на това да работите у дома е че щом имате компютър (ако работата ви е основно свързана с него) по всяко време може да работите или обмисляте нововъведения върху проектите си. Работата от вкъщи позволява известна гъвкавост, защото често може да се излежавате по-дълго време преди да се заемете със задълженията си. 

Кои са минусите? 

Превръщате се в социопати 

Все някога ще се наложи да се върнете в офис средата. Тогава ще ви бъде трудно да се аклиматизирате в новата за вас среда. Вместо да се чувствате комфортно от това, че има с кого да се посмеете или да чуете интересна история, ще се усещате така, сякаш имате нужда да се детоксикирате от хората около вас. Това постепенно ще ви превърне в един скрит социопат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


3
Още по темата: кариераработадеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
9
 
! Отговори
МИ ДА БЕЕЕ преди 7 години
ми *** СОПОЛЕТО си работи в къщи без да ходи и един ден в парламента?????удобства ами сережата и боленчо ходят на УЙДУРМА в сарайте