5-те фази на всяка връзка

Трета фаза – Борба за надмощие
Обновена: 29 мар 2014 15:04 | 29 мар 2014 15:04, Михаела Лазарова
6
5-те фази на всяка връзка
Снимка: Sxc.hu

Всяка нова любов, която прераства в дългосрочни взаимоотношения, преминава през определени етапи. Някои двойки не достигат крайната пета фаза, а за други израстването в любовен план е свързано не само с рози и балони. Кои са петте фази на всяка връзка? 

Първа фаза – Еуфория, много романтика и силно физическо привличане 

Първите дни, седмици и месеци вие и половинката ви сте на седмото небе. Сложили сте розовите очила и нищо не е в състояние да помрачи щастието ви. За този първи период е характерно силното сексуално привличане помежду ви.

Това е важен етап, в който не само се опознавате като личности, но и изучавате вашите тела, сексуални желания и възбуди. Хормоните лудуват, така наречените пеперуди в стомаха се усещат само при чуване на гласа на любимия човек. 

Втора фаза – Първа среща с реалността 

Във втората фаза, която има различна продължителност при всяка двойка, главата на влюбените започва да се избистря. Според учени еуфорията на влюбеността трае от 6 месеца до две години. Дали е така няма как да знаем със сигурност, но едно е сигурно – във втората фаза влюбените проглеждат. 

Екстазът е намалял, хормоните са стабилни, а сексът не е толкова често срещано явление, както във фаза номер 1. Вече сте наясно какво харесва и какво не вашата половинка, а ако живеете под един покрив, сте разбрали, че трябва и да се съобразявате един с друг. Появяват се и първите разногласия. 

Трета фаза – Борба за надмощие 

В тази фаза всеки инстинктивно започва да пази своето лично пространство, опитва се да се налага над другия. Често проявява повече егоизъм, отколкото разбиране. В този период от вашата връзка целенасочено или не вие се опитвате да моделирате половинката си така, както ви харесва на вас. 

На моменти се усещате така, сякаш сте от два различни свята, сякаш досега сте говорили на един и същи език, а изведнъж не разбирате смисъла на думите на партньора си. Но това са малки битки, които ги има във всяка една връзка и не бива да ви притесняват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: семействолюбоввръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
липсва 4 фазакраят
4
4
 
7
 
! Отговори
4ru.eu преди 10 години
При продължителна моногамна връзка, фазата на флирта продължава. Дамата се интересува от професионалното развитие на кавалера. В съвременното демократично общество с нарастващата безработица, по-голямата част от населението живее в постоянен страх, да не загуби работното си място. Дамата следи с неугасващ интерес отношенията на работното място на приятеля си, респективно на съпруга си. Най-интересното на мъжа е работата му.
3
0
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Ти за мислещ индивид ли се смяташ ?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Михаела, напиши статия за фазите в секса в една връзка.
1
12
 
8
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Ей не разбрахте, че тези истории между мъж и жена са абсолютна глупост и наследство от маймуните и са нечовеки и неприсъщи за мислещи индивиди. Оплождай като искаш деца, но не лъжи че изпитваш чувства към инкубатора. Не е достойно. Факт!