Обектофилия – що за странна сексуална мания?

Обектофилията е странна сексуална мания или патология
12
Обектофилия – що за странна сексуална мания?
Снимка: Sxc.hu

Вманиаченост и зависимост може да се появи във всяко едно отношение в човешкия живот. Психиката на човека е необятно пространство от сложни механизми, които могат да се изродят в странни мании, обсесии, патологични привързаности и какви ли не още странности. 

Човешката сексуалност е едно от психичните полета, които търпят множество различни патологии. Хомосексуалност (която впрочем не се смята за патология от мнозина), сексуална мания, педофилия, сексуален фетишизъм и други.

Съществува и една много особена сексуална патология, наречена обектофилия. Тя представлява емоционално и често романтично желание към неодушевени предмети, с които хората с тази мания имат необикновени взаимоотношения.

Обектофилите изразяват силно предпочитание към предмета на тяхното внимание чрез чувства като към живо същество, любов, дори ангажимент. 

За много хора този вид сексуална мания е признак на лудост. Но обектофилите могат да водят нормален живот, да ходят на работа и да вършат всяка дейност, присъща за един нормален човек, с тази разлика, че обект на сексуалната им енергия е... предмет.

Под предмет не се има предвид само малка вещ от бита. Обектофилите се влюбват в коли, сгради, части от дома си или нечий друг, детски балони, исторически здания, като Айфеловата кула в Париж и Берлинската стена в Германия.

Историята на Ерика Айфел, „женена“ за Айфеловата кула е многократно разказвана по различни американски предавания и шоу програми, като Сутрешния блок на телевизия ABC и шоуто на Тайра Бенкс. Пред аудиторията г-жа Айфел разказва как всъщност любовта й към Айфеловата кула я е вдъхновила да стане двукратна шампионка по стрелба с лък.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: психологияживотсекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
5
 
! Отговори
PROPUSK преди 10 години
Има една много разпространена вманиаченост - това е кучефилията. Тя е основно в два вида: - влечение към домашни ***;- влечение към улични ***.Възможно е и към двата вида, а общото е, че това показва (недобре) скрита човеконенавист на кучефилите, наричани кратно кучкари.
8
5
 
2
 
! Отговори
гербераст преди 10 години
Браво само така ! Ето ги западните ценности които ние с другаря Борисов искаме да налагаме ! ГЕРБ ПОБЕДА !
7
2
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Демек "обектофилията" означава да правиш секс с колата, стола и посудата. :) Опасно нещо е това "филията". И в много форми се среща - обектофилия, педофилия, зоофилия, русофилия, комунистофилия. Все опасни мозъчни извращения.
6
0
 
16
 
! Отговори
От Сидни Ав$тралия преди 10 години
и още една патологична формада пишеш кухи сексуални статии това е фетиш за Михаелчето
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ме учудва, че тази статия е написана от Михаела Лазарова.
4
1
 
6
 
! Отговори
някой си преди 10 години
абе много фобии и филии се откриват последно време,ама никой не споменава за мотикофобията и лопатофилията,все търсим на работата лекото и на хляба мекото,как един специалист от бранша не написа нещо по темата,или все някой друг е виновен за собствената тъпота и оправданието е като задните части на човека - всеки си го има,а някои даже ползват и на другите "оправданията"че тяхното малко им се вижда
3
2
 
5
 
! Отговори
бай Хъ преди 10 години
Поставяйки знак за равенство между педофилията и *** във втория абзац ,автора ме накара да почуствам ,че все още не са ни изпили акъла напълно ... Бравус
2
3
 
2
 
! Отговори
red n!ek pepe преди 10 години
O o дежурната форумна психоложка , sex drive ако я карам тази бракма viper чисто гол няма ли да се опикаеш от радост ха ха ха ха ха ?
1
5
 
4
 
! Отговори
low rider преди 10 години
ако приятелят ви не се кефи на коли...имате приятелка.