Защо никога няма да станете богати

8 основателни причини, поради които никога няма да се замогнете
16 апр 2014 17:57, Теодора Драгоева
38
Защо никога няма да станете богати
Кадър от филма "Вълкът от Уолстрийт"; Снимка: outnow.ch

Има една интересна максима за това колко дълго богатството всъщност остава в ръцете на наследниците. Поговорката гласи, че това е до три поколения. Първото поколение натрупва парите, второто ги харчи, а третото ги профуква.

Разбира се, има и изключения от това правило, но замисляли ли сте се сериозно дали богатството може да бъде част от живота ви?

Според някои експерти има милиони „невежи потенциални милионери “, които биха могли да се къпят в пари, ако не притежаваха някои лоши навици. Скептиците смятат, че за да забогатееш, до голяма степен трябва и късмет.

И все пак има някои финансови грешки, които много хора правят и точно затова възпрепятстват своето замогване.

А ето ги и тях:

1. Харчите повече, отколкото печелите

Ако имате свиреп апетит да харчите отвъд възможностите си, то не сте сами. Според едно проучване 52% от хората обичайно живеят в преразход, който финансират от спестяванията си или от кредитните си карти. Ако профуквате до стотинка всичките си доходи за месеца, нямате голям шанс да забогатеете. Трябва да се научите да се вмествате в по-реалистичен бюджет, като хем си плащате всички сметки, хем инвестирате в пенсионен фонд или в спестявания.

2. Имате твърде много дългове

Ако наследите чужди дългове или самите вие сте склонни да правите такива, то това е истински прът в колелото на финансовия ви успех. Към дълговете имаме предвид и всички видове кредити.

3. Не разполагате с план за забогатяване

Без да имате определен, ясно дефиниран план как точно да станете богати, то това за вас винаги ще си остане един нереалистичен сън или мечта. Има една поговорка, която гласи: „Тези, които не успяват да планират успеха си, планират своя провал.“ Съставянето на бъдещ финансов план, който да следвате стриктно, може да изглежда скучно начинание, но е доста полезно.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
npaskalev преди 10 години
Богат е този , който може да отделя достатъчно време на любимите си хора.
28
0
 
3
 
! Отговори
Spartacus преди 10 години
Богат е този, който смята че има достатъчно.Арабска поговорка
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще бъдеш богат, когато работиш за себе си!!! И работиш това, което обичаш тогава влагаш всичко в работатат си понеже я обичаш. Всичко друго са празни приказки. Как ще спестяваш и тн тн ако не рискуваш не печелиш това Е!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хе хе, точно това са грешките на повечето хора! Ако живееш над възможностите си дългосрочно ще живееш в по голяма мизерия от колкото би могъл и обратното ако спестяваш и инвестираш дългосрочно ще може да си позволиш по охолен живот.
25
2
 
14
 
! Отговори
Хе хе преди 10 години
Първо - икономията е майка на мизерията.Второ - от работа гърбат се става, богат не се става.Нито трудолюбието, нито пестеливостта имат нещо общо със забогатяването.
24
0
 
12
 
! Отговори
Какво му трябва преди 10 години
на човек, ЗДРАВЕ. Добра работа, добра заплата, дом, сплотено семейство, добри приятели и живот без кредит. За мен това е богатството и стойностното в живота.
23
1
 
10
 
! Отговори
Не ща! преди 10 години
Какво значи да забогатееш? Най-голямото богатство е здравето и спокойствието. Ако това го нямаш, ако ще да се къпеш в пари като чичо Скруч, пак ще си нещастен. Какъв смисъл да трупаш пари и да богатееш, като блъскаш от тъмно до тъмно и от нерви не можеш да спиш. Или пък да плетеш далавери и да чакаш кога ще ти свирнат някой куршум. Не ми трябва такова богатство, дръще си го за вас.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси смешката. Как се забогатява в тази антидържава с честен труд!? Тук богати са мръсните крадливи политици с обръчите си от фирми и приближени. На редовият българин е отредена не лесната задача да създаде семейство с 600 лв на месец. Разбира се само ако преди това си намери работа.
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАТО ПРЕПИСВАТЕ СТАТИИ ПОНЕ ГЛЕДАЙТЕ ДА СА АКТУАЛНИ ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ ,В БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ СЪВЕТИ НЕ ВЪРШАТ РАБОТА ПЪРВО ЗАЩОТО С ЕДНА ЗАПЛАТА КАТО ПЛАТИШ СМЕТКИТЕ И ПАК СИ ПРЕД ЗАПЛАТА,И ВТОРО БОГАТИ СА МУТРИТЕ И КРАДЦИТЕ,А НА ВСЕКИ ТОВА НЕ МУ СЕ ОТДАВА
20
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Това важи за други народи но не и за българските богаташи забогатели не с късмет а с измама и грабене и за тях няма да важи трето поколение защото Господ наказва тях и следващи след тях и резултатите са налице, виждаме какво става у нас след смъртта на богаташ.
19
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА ДА ЗАБОГАТЕЕ ЧОВЕК МУ ТРЯБВАТ НЯКОЛКО НЕЩА. ДА БЪДЕ НЕПОКИС,ТИМИРУТ,ДА НЕ ГО Е СТРАХ,ДА БЪДЕ ВИНАГИ НА ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО В ПОДХОДЯЩИЯТ МОМЕНТ, И ДА НЕ РАБОТИ НА МУТРИТЕ ЗА 300 евра.ДА ПОЗНАВА ТОЧНИТЕ ХОРА,И НИКОГА ДА НЕ ГЛАСУВА ЗА МУТРО-КОМУНИСТИТЕ. АКО ТЕЗИ УСЛОВИЯ ГИ СПАЗВАТЕ ЩЕ ЗАБОГАТЕЕТЕ ЗА НУЛА ВРЕМЕ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ГО ***.Е ЦЯЛ ЖИВОТ НА МУТРИТЕ И ЩЕ СИ БРОИТЕ ЖЪЛИТИТЕ СТОТИНКИ. АЗ ПРОЦЕДИРАХ ПО ТОЗИ НАЧИН И СЕГА МУТРЕТАТА МИ ГО ЛАП.Т.
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошето.Ако искаш да забогатееш работи за себе си а не за капиталиста.Стани ти капиталист и експлоатираи другите.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама аз и не искам !
16
2
 
31
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
До ГошетоОт работа се гърбавее! С работа богат не се става! Последните две са се доказали през хилядолетията!
15
12
 
30
 
! Отговори
здравето преди 10 години
Какво му трябва на човек за да бъде богат ::Една стая креват шкафче и телевизор! Останалото са луксове с които си лекуваш детските мечти.....
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който се труди за благоденствието на САЩ, ще постигне "американската мечта"!
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако нямаш жена, зачи някой има две. Ако нямаш кола, значи някой има две. Ако нямаш деца, значи някой има две. И т.н.
12
7
 
34
 
! Отговори
Гошето преди 10 години
"Който работи, той ще е богат ."Глупости, много работя, но имам над мен сто шефа дето ми крадат заплатата .Капитализма е така .
11
4
 
4
 
! Отговори
муспи преди 10 години
"Богат и беден" са понятия възможни само в еврейски свят. Нещо повече - в такъв свят богатите харчат за неща измислени от бедните, те могат само да си измислят как да стават още по богати. Как този проблем се решава от този дето може всичко, защото ако си остане така, скоро ще се превърне света в една стремително растяща топка от ценни книжа свидетелстващи че си богат. Много просто - чрез смъртта. Във вечносто ботати и бедни се разделят за винаги.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как ще запомня толкова много работи наведнъж