Кой е най-предпочитаният тип жена от мъжете?

Майката е централен модел, според който се избира половинката
24
Кой е най-предпочитаният тип жена от мъжете?
Снимка: photl.com

Когато става дума за интимност, всеки си има своя тип, който харесва. Дори критериите да не са строго определени, все има някои отличителни белези, които привличат вниманието и важат за повечето хора, с които излизате. Ще се спрем на това кой тип жени мъжете харесват най-много. 

И тъй като е ясно, че първата и най-силна връзка, която един мъж установява в живота си, е с неговата майка, съвсем нормално е тя да се превърне в последващ централен модел, според който да се избира половинка.

Но дали тази привързаност може да стигне по-далече и да се превърне в търсене не само на приблизителни черти на характера, а дори и физическа прилика? 

Белези, които подсказват, че мъжът се среща с жена като майка си 

Ако някоя жена напомня външно на майката, мъжът неминуемо я забелязва, преди още да е казала и дума. Но не само външната прилика е от значение. Много мъже несъзнателно търсят черти на характера, качества и ценности, които да напомнят на майката.

Невинаги може да се говори за едипов комплекс в тези случаи, просто подсъзнанието кара мъжа да се втурва към жената, припокриваща типажа на майката, за да подсигури евентуално безусловната любов, с която той е даряван от майка си в нейно лице.

Затова е особено важно какви отношения ще изгради една мъжка майка със сина си, от това зависи в голяма степен животът му в по-късен етап и в частност интимния живот. 

В повечето случаи тези избори са несъзнателни и мъжът дори не ги прави умишлено. Ако бъдат попитани кои черти от майка си виждат в любимата си, надали биха могли да отговорят. Тези особени качества обикновено се усещат, чувстват, без да са осъзнати.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: браклюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
4
 
! Отговори
клише преди 9 години
Че жените са алчни и неверни не е клише а реалност. Клише е онова, което ти натрапват всеки ден медиите, романите, филмите. А това е романтична и безкористна любов до гроб.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има достатъчно верни жени, както и такива, нетърсещи материална изгода от мъжа си. Просто повечето хора предпочитат да вярват в противното, за да оправдаят факта, че цялата им среда е такава - посредствени, материални и ограничени хора. Ако биха допуснали, че има и друг тип хора, би им било много тежко, затова предпочитат да вярват на клишето, че всички са алчни и неверни.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен най-предпочитани са жени, които искат да забременят от мен. Обикновено са на вътраст 26-28 год.По-млади още се назландисват, по-стари ако са нормални вече имат дете и не искат да раждат второ.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е айде сега това за майката дето се знае откакто свят светува, тука ще го отричате...Ясно че е така и че колкото по-дълго е съжителството отношенията между мъжа и жената заприличват на отношения между майка и син. Това е истината, брака е компромис със себе си, всичко е компромис, живота е компромис
11
5
 
8
 
! Отговори
Алис преди 9 години
До Анонимен 8"Верните жени са най - предпочитани от мъжете. "Едни мъже знаят, че такива жени има само в приказките, други вярват, че съществуват но им тежат рогата .
10
1
 
14
 
! Отговори
kukuruza преди 9 години
Познaвaм няколко тaкивa "мъже",който сa мaмини синчетa. Те сa добре обрaзовaни,с перспективи,но....сa нa по 18-19г. И още не сa докоснaли момиче. Мaйкaтa контролирa всичкооо. Лошото рaзвитие би могло дa бъде,дa хлътнaт по някоя,която си врътне дупето двa-три пъти....дa ги поведе зa носa,и тогaвa и обрaзовaние и перспективи,отивaт нa мaйнaтa си!!!! Зa товa съм нa мнение,че трябвa мъжете от млaдежкa възрaст дa имaт сaмостоятелност,и дa преживявaт рaзни нещa със срещуположния пол от рaно.
9
2
 
18
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Най скьпата *** по принцип ежената с която живееш.Дали има истина в това?
8
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 9 години
Автора на тази статия е около 5 годишен-просто още иска да бозае
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верните жени са най - предпочитани от мъжете.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СидниКато виждаш, че не можеш да извлечеш някаква метериална облага, няма смисъл да изневеряваш, само за самата изневяра. Та дори и на дядо ти да прилича!
5
6
 
16
 
! Отговори
Сидни преди 9 години
За малко да си хвана любовник, който прилича на дядо ми ,но не стар , даже -както се казва- мъж в разцвета на силите си -но със същите маниери и тип поведение. И при това -богат..много .И женен -разбира се. Обаче- мразя да изневерявам.Не ми се занимава..абе направо да си кажа- мързи ме, некомфортно е някак ,пък и мразя да лъжа и да се крия( защото и аз съм омъжена),Нищо против нямам да пофлиртувам ,но не ми се скача в чуждо легло, нито ми се завързва връзка .Парите в случая-не са фактор.
4
3
 
27
 
! Отговори
въпросче преди 9 години
Тук се появява въпроса ,ако мъжът е отгледан от гейска двойка .Какъв тип жена ,ще харесва( при положение ,че не е обратен)?
3
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФилипНе познавам омъжена българка, която да го прави без пари. Ако не е омъжена - пази поведение, когато драпа да те гепи за съпруг.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На запад най-предпочитаните жени, са тези които са без пари. В България - най-евтините ;-))
1
29
 
28
 
! Отговори
Филип преди 9 години
Най-предпочитаният тип жена е омъжената .Само секс без да я храниш и да и даваш пари.Не ти губи времето по празници, не иска деца и брак .Не се оплаква, ако си намерил нещо за допълнително забавление, някоя разгонена ученичка .