Двойните стандарти между жените и мъжете

Какво е нормално за господата и напълно неприемливо за дамите и обратно?
11
Двойните стандарти между жените и мъжете
Кадър от филма "Грозната истина"; Снимка: outnow.ch

Равенството между половете е по-малко или по-голямо в зависимост от различните части на света, в зависимост от различните култури, религии или дори възрастови групи. Факт е обаче, че дори в най-развитите страни все още има двойни стандарти, на които обществото робува.

Някои правила и принципи се прилагат несправедливо към жените или мъжете, създавайки откровено неравенство между двата пола.

Най-известните двойни стандарти между дамите и представителите на силния пол са:

1. Мъжете задължително трябва да направят първия ход.

Едни от най-очевидните двойни стандарти са по отношение на запознанствата. Все още се смята, че мъжът е този, който трябва да направи първата крачка. Ако все пак жената се осмели да го направи, това никак не говори добре за нея! Пасивният мъж пък се приема за изпълнен с колебания и не особено мъжествен.

2. Жените задължително трябва да бъдат подредени и организирани.

Ако влезете в разхвърлян апартамент на мъж едва ли ще ви направи толкова голямо впечатление. Ако обаче обитателят на дома е жена, то това е голям проблем! Все още е по-приемливо мъжете да бъдат по-разхвърляни и не особено големи любители на чистенето, което обаче е забранено за дамите. Очаква се от жените да намерят време да работят, да сготвят, да изчистят и въобще да се грижат за домакинството. Хората все още пренебрегват факта, че в днешно време повечето дами работят точно толкова, колкото мъжете.

3. Жените могат да имат много приятели от противоположния пол.

Като цяло е по-приемливо жените да са тези, които имат повече приятели от противоположния пол. Когато става въпрос за мъжете, винаги се има „едно наум", че всъщност приятелските взаимоотношения не са съвсем приятелски. Все още няма логично обяснение, което да обясни този двоен стандарт!

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
5
 
! Отговори
Толераст преди 9 години
Стига с тези сексистки статии! Днес си мъж, утре ставаш жена, вдругиден ***: въпрос на избор в света на политкоректността, глобализацията и соросокрацията...
9
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 години
Не съм съгласен с това. Не робувам на стериотипи.
8
3
 
11
 
! Отговори
Кочо преди 9 години
По отношение на номер 7 от статията, можем смело да заявим, че когато един ключ отваря много ключалки, то той е безценен. Докато, ако една ключалка я отварят доста ключове, то тя не става за нищо.
7
1
 
0
 
! Отговори
До Филип преди 9 години
"жена приятел е завистливо животно"Ти си феминистки клакьор.Вероятно си автор/ка на статията.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФилипНе. 90% от мъжете приятели търсят кекс.
5
3
 
9
 
! Отговори
Филип преди 9 години
Жена ви по-добре да има мъже приятели, отколкото жени приятелки .С мъжа приятел ще поговорите и ще спре да се навира, жена приятел е завистливо животно.Винаги подклажда интриги с цел разпадане на връзката ви, за тях е удоволствие да гледат мъката от раздялата .Колкото и да си говорите с тях, те продължават да мърсят зад гърба ви .
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ha ha"Ако една жена НЕ те хареса независимо кой си и какъв си каквото и да правиш ще те отреже още в началото като "кисела крастравица"Това се тематизира в един от фимите на Чарли Чаплин - "Треска за злато". Отначало той е клошар и една красавица води приятелките си да се подиграват с него. След това той става милионер и тя започва да му се лепи.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"3. Жените могат да имат много приятели от противоположния пол."Има ли жена ти приятели мъже - станал си за смях.
2
1
 
30
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Теди, почети малко по темата преди да се излагаш, ДОКАЗАНО е, че жените избират и те свалят, или по точно казано ти дават въсможност да флиртуваш с тях и да си мислиш, че победата е твоя и ти водиш играта, Ако една жена НЕ те хареса независимо кой си и какъв си каквото и да правиш ще те отреже още в началото като "кисела крастравица" А, ако те хареса, ще направи така, че да си "неин". Говорим за добре изглеждащи жени, не за "англичанки" например.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По първата точка може да се спори. Поне от няколко десетилетия женичките намират начин да заговорят по благовиден предлог мъжа, когото са харесали.