Как да забавите посивяването на косите

Не допускайте дефицит на витамин В12
3
Как да забавите посивяването на косите
Снимка: photl.com

Една от основните причини за посивяването на косите е липсата на меланин – пигментно вещество, което придава цвета на косата и кожата. С напредването на възрастта организмът започва да произвежда все по-малко от него. Въпреки това можем да забавим посивяването на косата, следвайки няколко лесни стъпки. 

Спрете цигарите 

Науката неведнъж е доказвала, че тютюнопушенето причинява преждевременно стареене в организма. Отказването от вредния навик е първата стъпка, която ще забави процесите на стареене. Освен това ще подобрите обонянието си, кожата ви ще стане по-чиста и красива и ще подобрите кръвообращението, което може да спомогне за забавяне посивяването на косите. 

Доверете се на билките 

Има една билка, наречена китайското чудо – фо-ти, която е част от китайската медицина. За нея казват, че прави чудеса с човешкото здраве и може да забави посивяването на косите. 

Намалете стреса 

Стресът е една от основните причини за възникването на редица здравословни проблеми, включително и посивяването на косите и ранното състаряване. Бъдете позитивни. Всеки ден отделяйте за себе си няколко минути, в които да релаксирате и да се отърсите от динамиката на ежедневието. 

Останете хидратирани 

Хидратацията на организма е важна за поддържането на добро здравословно състояние, красиви кожа и коса. От друга страна е добре да намалите приема на алкохол и кофеинови напитки, тъй като те водят до обезводняване на организма и намаляване хидратацията на кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кожакосаздраве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
5
 
! Отговори
хипергамен брак преди 9 години
"Как да забавите посивяването на косите" - Подобрете си социалния статус, например чрез хипергамен брак
1
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И най-вече - яко секс у дупарката.