Нещата, които трябва да си напомняте, когато се събудите

За да направите така, че да живеете живота, който искате
15 юни 2014 14:31, Теодора Драгоева
7
Нещата, които трябва да си напомняте, когато се събудите
Кадър от филма "Любовта е опиат"; Снимка: outnow.ch

Хората искат да вярват, че всичко в живота е възможно, но за съжаление е факт, че ние невинаги държим всички добри възможности в ръцете си. Поради тази причина много хора се отчайват в даден момент и/или направо се отказват от мечтите си.

Реалността е такава, че ние живеем един живот, който ни предлага безкрайни възможности, но за да постигнем нещата, които искаме, не трябва да седим безучастни, а трябва да се борим за реализирането на плановете си.

Ето няколко фрази, които да си повтаряте всяка сутрин, когато се събудите, за да направите така, че да живеете живота, който искате:

Днес може да е добър ден, но само ако сам си го направя такъв.

Много хора сутрин се чувстват безсилни, защото са станали жертви на рутината. Истината обаче е, че ако искате нещо ново, трябва да се постараете то да ви се случи. Всичко започва от днес и сега. Дали ще имате един хубав ден не зависи от времето или хората, които ще срещнете, а зависи от вашето настроение. Ако искате да имате един прекрасен ден, просто се настройте за него още от сутринта.

Величието е начин на живот, а не състезание.

Всички хора искат да „постигнат“ някакъв сорт величие в живота си (да натрупат пари, да имат успешна кариера, да станат известни и т. н.). Величието обаче не означава да пресечете финалната линия първи. То е способността да имате силата да се борите ден след ден за реализирането на мечтите си. Величието не е краен резултат, а начин на съществуване.

Фактът, че все още не съм се отказал, е успех сам по себе си.

Въпросната борба (за постигане на мечтания живот) може да ви създава дискомфорт от време на време, но истината е, че просто не трябва да се отказвате. Може да пълзите сантиметър по сантиметър срещу течението, но щом имате куража да го правите, значи сте победител по душа.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Всяка сутрин си повтарям, че не трябва да спя с омъжени колежки .Само проблеми ми създават, Те и Елените им .
3
2
 
7
 
! Отговори
До 1 и 3 преди 9 години
Оревахте орталъка на тема женска алчност и меркантилност, но когато стане дума за това, кой трябва да плати кафето, ако момче ПОКАНИ момиче на кафе, мъжкото мнение в този сайт е категорично: Всеки сам си плаща своето кафе, но не е лошо девойката да предложи тя да плати и двете. Ако предложи това, кавалерът с готовност ще се съгласи да бъде почерпен :)))
2
0
 
9
 
! Отговори
Още един мъж преди 9 години
Който вярва на мъже, умира млад.Който вярва на жени, умира беден.
1
4
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 9 години
Да се пазиш от алчни жени скъпернички, за да не останеш на улицата с пари колкото за на един геврек дупката...