Най-честите спънки в кариерата на жените

Майчинството не е основната спънка
16 юни 2014 21:24, Теодора Драгоева
10
Най-честите спънки в кариерата на жените
Кадър от филма "Сутрешен блок"; Снимка: outnow.ch

Много жени обичат да обвиняват раждането и отглеждането на децата си за това, че не са успели да направят кариера. Вярно е, че майчистгвото откъсва дамите за определен период от работната сфера, но не това е основната спънка за успеха им в службата. Истината е, че майчинството е само един период от живота на жената, а има някои личностни характеристики, които могат да са много по-сериозен препъникамък в нейната кариера.

Ето четири други неща, които също могат да попречат на професионалния ви успех:

Прекалено голяма скромност

Проучване от 2012 г., показва, че когато става дума за оценка на собствената им работа, мъжете сами се оценяват по-положително, в сравнение с жените. Изследователите предполагат, че това се случва, защото жените са по-скромни по природа. Като цяло представителките на нежния пол смятат, че допринасят повече за фирмата, но на микро ниво, а не на макро ниво. С други думи, те рутинно се подценяват.

Липса на автореклама и самоувереност

Други изследвания показват, че мъжете обичат да демонстрират своите успехи и да говорят за тях много повече от жените. Дамите от своя страна полагат повече усилия за подобряване на работните си взаимоотношения. Мъжете са по-склонни да вземат силни позиции по ключови въпроси и уверено се застъпват за ключови инициативи. Дори и да се съмняват до известна степен в собствените си възможности, мъжете са по-склонни да се преструват на важни за фирмата. Жените, от друга страна, избягват да се изтъкват.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1-4 Абсолютно точно, изпитано всеки ден. 6-мъжете са склонни да оправдават тези жени и да си мислят, че са се филмирали и затова така се държат. Неее, това е обмислено поведение което унищожава всяка конкуренция под формата на нормална, възпитана, умна и симпатично колежка и подчинява мъжете, които както спомена коментаторката й отстъпват. Е тука е слабостта на мъжете, често те се хващат на лъжите на жените на подлите както си е било винаги.
7
0
 
4
 
! Отговори
отново аз преди 9 години
До ЕвроGAY: Дефинирал веднъж проблема и приоритетите си, проблема ти вече е решен на половина :D:D:D А един микс от ку*ва и мазен *** направо си е незаменима комбинация за нашия климатичен пояс. Веднъж да ти дойде катарзиса, и ...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1-4: Аз побачках известно време в България, сега съм в чужбина. Хората са подобни навсякъде, но като цяло имаш пълно основание това, което си описала. В България бях в много готина фирма и колежките си бяха доста ОК. Но моето наблюдение за проблема жените е, че имат силна склонност да си самовнушават (да се филмират) пълните глупости и това доста им пречи, пък и не само в работата. Иначе се радвам, когато видя жена която знае за какво става въпрос. Респект! Пожелавам ти успех!
5
4
 
4
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Боже как искам да съм нагла к*ва или мазен ***.Ако бях такъв можеше да стана всичко в тая държава.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявам, обръщението, написано вместо ник на коментар 3, е изтрито наполовина. Той гласеше "До написалият минус" /на коментар 1/.Сега продължавам коментар 3. Всичко, което написах за нашенските кариеристки, важи и за повечето мъже-кариеристи у нас, но мъжете почти никога не допускат да изпаднат в истерия. С други думи, почти всичко, което според статията е характерно за мъжете като поведение в службата, у нас е характеристика и на жените, които обаче са и по-емоционални и го демонстрират.
3
2
 
12
 
! Отговори
До написалият " преди 9 години
Ти сигурно си мислиш, че съм мъж, който е бил изместван от жени по пътя на служебното си развитие? Грешиш! Жена съм. Нагледах се на безобразия. Имах специализации зад граница. Не че там няма интрижки, има ги, но нашенската явна, агресивна простащина я няма. У нас повечето хора си мислят, че ако не си агресивен ***, няма да те уважават.Много съжалявам, защото съм чувала от възрастни хора, че преди повече от 70 г. и у нас всеки, който е искал да направи кариера, се е срамувал от простащината.
2
1
 
17
 
! Отговори
Продълж. на 1 преди 9 години
4 - избягване на конфронтации? В нашенските офиси, цехове, сергии по пазарите и т.н. няма такова нещо! Ако случайно там отиде да работи женица, която иска да не се конфронтира, тя няма как да оцелее. Простакесите по пазарите и в средите на работничките и тем подобни социални низини, са готови да се хванат за косите и понякога наистина го правят. Така отстояват интересите си. В по-интелигентните кръгове интригите не винаги са прикрити - ехидни забележки, злобни подмятания очертават "врагините".
1
6
 
15
 
! Отговори
Абсолютно невярно!!! преди 9 години
В чужбина може и да е така, но у нас:1 и 2 - нескромни, самоуверени, квичащи и кудкудякащи празноглави, но нахални гъски с големи протекции или пък такива, чиито семейства не могат да им осигурят покровители, затова те с нахалство и д.у.пепредлагане си намират съюзници и покровители.3 - свръхемоционални истерички колкото щеш. Всеки Божи ден в службата, щеш не щеш, ставаш свидетел на цирковете им, а шефовете гледат да не ги дразнят, защото кучките ще идат да истерясват пред още по-големи шефове