Типовете шефове, които не бихте искали да бъдете

Всички те са синоним на лош лидер
23 юни 2014 19:18, Мария Дуковска
2
Типовете шефове, които не бихте искали да бъдете
Снимка: photl.com

Малко хора могат да осъзнаят, че са започнали да се превръщат в лоши шефове. Повечето заемащи високи позиции не знаят или понякога не искат да признаят, че действията им не са нито в интерес на компанията, нито в интерес на нейните служители. Подобни мениджъри са болест за всяка фирма, тъй като заразяват работната атмосфера и правят функционирането на компанията много по-трудно.

В случай, че вие имате щастието да сте шеф, вижте кои са типовете ръководители, към които определено не бихте искали да се причислявате:

1. Шефът „прочети ми мислите“. Този тип шефове искат от служителите да направят нещо специфично, но така и не им обясняват какво точно трябва да бъде то. Може би защото в някои случаи дори те самите не са наясно. Когато обаче виждат крайния резултат, винаги имат забележки и не са доволни. Това прави служителите разочаровани и ядосани.

2. Шефът „тати/мама“. Този шеф гледа на работното място като на дом, а на служителите като на свое семейство. Той прави подаръци и насърчава подчинените си да говорят за своите лични проблеми. Налице е голяма и видна толерантност по отношение на грешките. Дори и по отношение на некомпетентността. Никой никога не е уволняван. Служителите се чувстват разбрани, оценени, дори обичани. Със сигурност обаче не се чувстват така, сякаш са част от професионална среда.

3. Самонадеяният шеф. Той има нужда постоянно да показва своите собствени способности. Този тип шефове искат постоянно да разрешават проблеми или да дават съвети. Но не защото искат да помогнат, а за да засилят своето собствено его. Лудостта на този тип шеф стига дотам, че той е способен да създаде проблем само за да може след това да го разреши и да покаже на какво е способен. Служителите остават с впечатлението, че не се ползват с доверието на шефа и не могат да взимат самостоятелно решения.

Останалите типове може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: шефначалникработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мария, напиши статия за секса с шефа. Или за секса, в който не искаме да бъдем.