Повече работа за по-малко време - мисия възможна

Или как да работите по-ефикасно
Обновена: 30 юни 2014 19:21 | 30 юни 2014 19:16, Теодора Драгоева
4
Повече работа за по-малко време - мисия възможна
Кадър от филма "Параноя"; Снимка: outnow.ch

Вероятно неведнъж сте чували, че колкото по-усилено работи някой, толкова по-голям успех ще постигне. Разбира се, влагането на усилия в работата е изключително важно, но още по-важно е човек да знае как да работи умно.

Специалистът Питър Дракър споделя: „Ефективността е да правиш нещата правилно. Ефикасността е да правиш правилните неща“. Така че колкото по-разумно успявате да работите, толкова по-голям шанс за успех имате.

В случай, че искате да преразгледате начина си на работа, ето няколко начина, които ще ви помогнат да получите това, към което се стремите. Повече свършена работа за по-малко време вече не е мисия невъзможна!

1. Създайте си рутина, с чиято помощ да използвате най-добре своето време. Някои дни имате повече срещи или пък задачи, които изискват да бъдете извън офиса. Като цяло обаче работният ви ден преминава по един и същ начин, така че трябва да разграфите максимално умно своето време. Предвидете обедната почивка и половин час извънредно време (когато има непредвидени ситуации). Разграфете си часовете от деня спрямо вашите задължения. Преценете дали рано сутрин трябва да започвате с най-трудната работа или е по-добре да я оставите за по-късно. Съобразете всичко със собствените си възможности и желания.

2. Създайте си списък със задачи за деня, седмицата и месеца. Маркирайте най-важните неща, които трябва да направите този месец и след това разпределете конкретните задачи по седмици и дни. Това е най-ефективният начин, с чиято помощ може да бъдете спокойни, че няма да пренебрегнете дадена задача и че използвате времето си максимално добре.
Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ви кажа- премествате го в другия джоб.