Какво никога да не правите, когато сте ядосани

Не поствайте във Facebook
1
Какво никога да не правите, когато сте ядосани
Снимка: photl.com

Гневът е едно от най-унищожителните чувства, които спохождат човека. Той може да е пагубен не само за него самия, но и за околните. От гняв са избухвали войни, умирали са хора и са се разпадали нечии животи. Исторически примери има много. 

Но какво да правите във вашия микросвят, когато сте ядосани? Или по-скоро какво никога да не правите, защото в повечето случаи ще съжалявате след това! Техниките за овладяване на гнева биха ви били от огромна полза, стига да успеете да ги осъзнаете. 

Не „спете“ с него

Не буквално, разбира се, но има една поговорка, че не бива да си лягате ядосани. Според психолозите тя важи с пълна сила. Да си легнете бесни след скандал или спотаен гняв, би било вредно за паметта, емоционалното ви състояние и крие риск от потенциално изпадане в депресия. 

Не трябва да шофирате 

Когато сте разярени, вниманието ви е заето от хиляди мисли за това колко прави сте били, а как другият ви вбесява с неразбирането и упорството си! В никакъв случай не се качвайте на автомобила, преди да сте се успокоили. Няма нужда да обясняваме защо. 

Не трябва да ядете 

Емоционалното хранене е в пълен ход, когато сте ядосани до краен предел. Тогава сте склонни да погълнете огромни количества калорична храна, което естествено ще навреди не само на фигурата ви, но и на здравето ви.

Не трябва да изливате гнева си внезапно

Много хора казват, че гневът не трябва да се спотайва, а трябва да се излее, за да не навреди на психиката и тялото. Всъщност това не е съвсем вярно. Когато човек е бесен, е склонен да направи много глупости от яд, така че просто седнете и почетете някакво леко и успокояващо четиво или просто послушайте музика, за да релаксирате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: хуморздравестрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари