Ползите от това да сте необвързани, докато сте на 20

Няма причина да искате приятел на всяка цена
Обновена: 13 юли 2014 22:21 | 13 юли 2014 22:07, Теодора Драгоева
6
Ползите от това да сте необвързани, докато сте на 20
Кадър от филма "Лесна, А?"; Снимка: outnow.ch

Понякога човек много лесно може да се поддаде на това, което обществото смята за нормално и правилно. Може би сте си мислили, че след като завършите училище, отивате в университет, срещате мъжа на мечтите си, влюбвате се и на 25 години вече сте женени. Е, невинаги става така.

С течение на времето тези възприятия за нормално са се променили. Едно време бабите и дядовците ни са сключвали брак в ранната си възраст, а сега настоящото поколение го прави много по-късно. Макар реалността днес да ни показва, че няма нищо лошо в браковете след 30 години, много жени се чувстват зле, ако на 20+ години все още са необвързани.

В главата си започват да режисират планове как ще останат „стари моми“ и как времето им изтича буквално с всяка изминала минута. Ако и вие самите имате подобни страхове, трябва да разберете, че те са напълно неоснователни. Всъщност има редица ползи от това да бъдете необвързани, докато сте на 20+. Ето ги и тях:

1. Можете да бъдете спонтанни. Това е един от малкото периоди в живота ви, когато можете да правите каквото си поискате, когато поискате и по какъвто начин ви е приятно. Не се налага да се съобразявате с нечие чуждо мнение.

2. Може да пътувате. Това е един от най-добрите начини да откриете кои сте, да срещнете различни хора и да натрупате спомени за цял живот.

3. Може да прекарвате много време със семейството и приятелите си. Когато имате някои любим човек до себе си, вие прекарвате много малко време с другите ценни хора във вашия живот. Сега е времето, в което трябва да се възползвате и да бъдете максимално близки със семейството си и приятелите си.

4. Научавате се да бъдете сами. В това няма нищо лошо, дори напротив. Когато сте сами, вие имате възможността да опознаете по-добре себе си – качество, което ще ви бъде от полза за целия ви живот.

5. Имате възможност да се срещате с много мъже. По-големият опит с представителите на срещуположния пол ще ви даде знания, с които по-лесно ще разпознаете този, който наистина си струва.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости. Аз съм на 32 и не смятам да се обвързвам скоро - чувствам се чудесно в живота си и никак не ми трябва ремарке. Когато реша ще си избера някой, но до тогава смятам да си живея живота.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За необвързаните и неродили жени на по 20 не знам, но знам за родилите на по 20 и останали сами. Един тъжен живот. И за децата им - също. Времената са такива, че мъжете не се обвързват и с красиви и самостоятелни моми, та камо ли жени с деца на ръце.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според изказвания на собственички на големи моделни агенции, в началото на 1990-те за жените-модели при разумно планиране на живота, е достатъчно да работят до 30 годишна възраст, за да се подсигурят финансово за цял живот. В условията на турбокапитализъм, докато мъжете си мечтаят за любов, дори и за посредствените жени очевидно е напълно реално да финансират целия си живот, в периода до 30 годишната си възраст, и обвързване с брак би ограничавало "кариерата" им.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въодушевени от духа на времето, под девиза "Без пари и мама на тате не дава", българките загубват интерес към семейството. Пазарната икономика предлага толкова много лъскави стоки, които с една мъжка заплата не е възможно да се купят. Дори и сметките за ток и парно, с една заплата не могат да се платят. Само постоянната смяна на мъже се оказва ефективен способ за сдобиване с вносните стоки.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете това на ***. Ако не стане баба с поне няколко внучета още преди да е навършила 30 г., в нейната общност ще я мислят за неудачница.