Как да преборите своята сънливост в службата

Едва ли можете да си позволите да дремете цял ден пред компютъра
14 авг 2014 08:01, Теодора Драгоева
5
Как да преборите своята сънливост в службата
Kадър от филма "Джобс"; Снимка: outnow.ch

Ако предната нощ не сте се наспали добре или ако сте били до късно на купон, логично е на следващия ден да ви се спи, въпреки че трябва да работите.

Освен това горещото време през лятото допълнително прави човек по-сънлив и ленив. Ако обаче имате много важни задачи в службата, не можете да си позволите да дремете пред компютъра.

Предлагаме ви списък с няколко съвета какво да правите, за да останете адектватни по време на работа, колкото и да сте уморени иначе:

1. Покажете се на естествена слънчева светлина
Естествената слънчева светлина е бърз и ефективен начин да повишите настроението си. Тя насърчава производството на витамин D и ви помага да се предпазите от сезонните промени в настроението. Естествената слънчева светлина също помага да ви държи будни, когато се чувствате сънливи.

2. Пийте повече вода
Ако сте дехидратирани, може да се чувствате уморени. От съществено значение е да се пие достатъчно вода всеки ден, но това важи с още по-голяма сила, ако се чувствате сънливи. Чашата със студена вода е чудесен начин да се освежите в горещия летен ден и да станете малко по-бдителни.

3. Яжте повече протеини

Не пропускайте закуската и се уверете, че на обяд сте хапнали храни, богати на протеини.

4. Разходете се на въздух
Когато се чувствате много сънливи, отидете на разходка, дори и да имате много задачи за изпълнение. Това наистина е един ефективен начин да се разсъните. Ако не можете да излезете от стаята си, поне отворете широко прозорците за няколко минути.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az ot vreme na vreme udriam i po edna 4ikia v kenefa. osta obodriava:)
2
1
 
12
 
! Отговори
Мързелчо преди 9 години
1. Покажете се на естествена слънчева светлина2. Пийте повече вода3. Яжте повече протеини4. Разходете се на въздух..... e кога ще се работи, а?
1
2
 
19
 
! Отговори
DDD преди 9 години
Сменете си работата. Намерете си държавна и..... се наспете спокойно в кабинета :) Като станете, може даже и пари да са превели и тогава ехееее !!!