Какво трябва да оставите в миналото

За да живеете пълноценно в настоящето
21 авг 2014 22:33, Теодора Драгоева
7
Какво трябва да оставите в миналото
Кадър от филма "Яж, моли се и обичай"; Снимка: outnow.ch

Вероятно сте чували, че не бива да живеете в миналото и не бива да мислите постоянно за бъдещето, а да се насладите на настоящето. Докато плановете за идните години са приемливи до една определена степен, то задълбоченото мислене върху изминалите дни изобщо не е за препоръчване.

Миналото е учител, който ни предава ценните уроци на опита. Въпреки това има много аспекти от миналото, за които не трябва да мислите повече и които трябва да оставите именно там – в отминалите дни.

1. Оставете вътрешните си борби в миналото. Ако човек винаги знаеше верните отговори и правилния начин, по който да постъпва, той нямаше да е човек, а свръхчовек. Така че приемете вътрешните си борби като част от процеса за изграждане на вашата личност и не се обвинявайте, че в даден момент не сте могли да вземете решение, били сте много пасивни или прекалено активни.

2. Оставете раните си в миналото. Дължите го най-вече на себе си – простете на всички, които са ви наранили и започнете да гледате напред. Прошката не е просто нещо, което давате на човека, който ви е наранил. Прошката е вашата гаранция за вътрешно спокойствие и душевен мир. Само прошката може да ви освободи от тежките вериги и да излекува най-дълбоките ви рани.

3. Оставете грешките си в миналото. Понякога ние трябва да простим и на себе си. Приемете, че сте хора, като всички други, и допускате грешки. Тези грешки може да са ви коствали много, но така или иначе са факт и не могат да бъдат променени. Единственият начин да можете да живеете пълноценно е, като забравите за своите грешки и недостатъци. Имайте вяра, че те са ви научили на нещо и че сега ще грешите много по-малко.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: миналогрешкирани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тъпо парчеС'а 'кво, реклама ли си правиш? Свършиха ти се клиентите ли?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тъпо парчеМарш при нея!Ужас изпаднах в отвращение.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2. Ми виж , ти си стигнал до твои заключения . Статията е да не се обвинявате за грешките си в миналото..Но в бъдещето много от грешките се повтарят . Трудно е да се бориш със себе си !
2
1
 
2
 
! Отговори
Бонг преди 9 години
Тревата
1
3
 
10
 
! Отговори
Тъпо парче преди 9 години
Тези важат само на книга. Ако ще да си най-достойният, винаги ще се появи пич с повече мангизи . Единствените сигурни отношения са тези с протститутката, там всичко се знае- плащаш, си тръгваш.