Характеристики за мъжество

Какви са уроците, които всяко момче трябва да научи
26 авг 2014 22:46, Мария Дуковска
14
Характеристики за мъжество
Снимка: outnow.ch

За съжаление, не всяко сладко, симпатично момче се превръща в стабилен и достоен мъж. Истинското мъжество се крие не в половите белези, а в поведението на човек. Преди да възмъжее, момчето трябва да разбере какво точно представлява мъжеството, защото иначе може да се държи като незряло хлапе цял живот.

В днешно време жените станаха силни и независими, а истинските мъже, които се държат отговорно, зряло и разумно, започнаха да се срещат все по-рядко...

Ето и кои са някои от уроците, които всяко момче трябва да овладее, ако иска да се превърне в истински мъж:

1. Да разбере, че е част от по-голяма картина.

Истинският мъж не трябва да се съсредоточава единствено върху себе си и своите нужди, превръщайки се в суетен егоист, който мисли само за себе си. Той трябва да е наясно, че е част от нещо много по-голямо - работно място, семейство, група от приятели, човечество... Той трябва да се стреми да даде своя принос към „голямата картина“.

2. Истинският мъж се грижи за семейството си.

Мъжкарят винаги поставя семейството си на първо място. Той е готов да се грижи за него и да изкарва прехраната му. Достойният мъж ще направи всичко необходимо, за да постигне стабилността, от която близките му се нуждаят. Той няма да изостави децата и жена си само защото „му е трудно“ да ги издържа, а отговорността тежи много на крехките му плещи. Истинският мъж държи на думата си и умее да спазва своите ангажименти, а не бяга страхливо от тях.

3. Марковите панталони не правят момчето мъж.

Спретнатият външен вид на мъжа е задължителен, но дизайнерските дрехи изобщо не са. Един истински мъж не робува на модата, на визията си, на облеклото си и като цяло на материалните неща. Ако има възможност, той ще си купува хубави дрехи и вещи, но няма да подчинява живота си на тях. Мъжете правят добро впечатление не с дрехите, които носят и с колата, която карат, а със зрелостта и мъжеството, които показват в ключови ситуации.

Кои са останалите качества, може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: мъжсемействокачества
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миме, останалите качества можеш да ги прочетеш на моето тяло......
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да "не робува на модата" е едно, "да ходи като ***" друго. Статията казва: "Ако има възможност, той ще си купува хубави дрехи и вещи, но няма да подчинява живота си на тях."Не може на парцалите да се дължи мъжествеността ти и когато те не са по модата - да ти се смачква фасона! Това не е мъжественност, а комплекси. Мъжественността в характера се тества точно в трудностите - и при двата пола.Повечето статии на подобни теми са ***, тази, изненадващо, прави изключение.
8
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
далече от истината
7
4
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Мъжа трябва да е с маркови дрехи и лакирани ноктЍ !
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някоя размечтана тьотка го е писала това
5
4
 
16
 
! Отговори
СъветиНаБългСвекърва преди 9 години
1. Мамин сине, ти си центърът на света!2. За семейството да се грижи жена ти, и на първо място за теб. Ти се грижи само за себе си, заплатата ти е за джобхарчлък.3. Купувай си само маркови дрехи.4. В труден период си идвай при мен, оная да се оправя сама.5. Умереност? Не! Граби от живота с пълни шепи.6. Казваш на жена си твоето мнение, без да изслушваш нейното. Думата ти да е закон!7. Обещал си нещо? Ако не си на кеф да го изпълниш, откажи се!8. Никога не се извинявай, ти винаги си прав.
4
7
 
23
 
! Отговори
Мечо преди 9 години
Абе не може всички мъже да робуват на жените си. Съвременния човек е егоист. Има хора които обичат работата си, хобито си или колата си повече от жена си... има други които пък са се посветили на някаква кауза.......... хора всякакви. Да не говорим че в днешно време повечето жени са меркантилни К***ВИ и изобщо нищо не заслужават. Колкото повече им угаждаш толкова повече ти се качват на главата. А ако ти свършат парите започват да си търсят нов донор......да му изпият кръвчицата
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само че Мачо Булгаро приема тези правила като лична обида. Осмисля ги като нечий опит да му оспори слободията и егоцентричността, които той смята, че са му дадени от бога.
2
1
 
3
 
! Отговори
мъж преди 9 години
1. НЕ2. ДА3. ДА
1
7
 
26
 
! Отговори
Име преди 9 години
Значи какво излиза:Мъжът трябва да бачка за жената (семейството) и държавата (голямата картина). Да не харчи пари за себе си (маркови дрехи), стига неговите да не са съвсем на парцали.Вообще да не ебъде личност с желания и мечти а робот, който бачка за мързеливата тетка в къщи.А какво трябва да прави една жена за да стане истинска