Как да се измъкнете от всеки конфликт

Без да има гръм и трясък след вас
29 авг 2014 19:39, Теодора Драгоева
10
Как да се измъкнете от всеки конфликт
Снимки: outnow.ch

Споровете са нещо много досадно. Двама човека (може и повече) се опитват да се убедят взаимно, че другият греши. Много пъти подобни спорове прерастват в сериозни конфликти с неприятни последици.

Ето защо е добре човек да знае как може да се измъкне от всеки конфликт достатъчно бързо и лесно, за да не пострада излишно.

Разбира се, няма как да избегнете конфликтите напълно, но пък може да ограничите техните вреди и най-вече стреса, който сами си причинявате. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се измъквате по-лесно и ефективно от конфликти за в бъдеще:

1. Приемете, че има проблем. Едно от първите неща, които трябва да направите при нарастващ конфликт, е да признаете, че наистина има проблем. Отричайки, че съществува някакъв проблем, вие удължавате агонията и сами бягате от края ѝ. Ако има нещо, което трябва да бъде казано и уредено, направете го. Това ускорява процеса значително.

2. Дефинирайте проблема между вас и хората, които са замесени. След като е установено, че има проблем, трябва да се разбере кой по какъв начин вижда проблема. Например, вие може да се сърдите на половинката си, че винаги закъснява за вечеря. Той, от своя страна, може да смята, че искате да вечеряте прекалено рано. Конфликти могат да възникнат заради много неща и не само в личен, но и професионален план. Независимо от вашата настройка, важно е да има яснота по въпроса.
 

3. Изяснете ясно своята позиция. След като сте признали, че има проблем и сте казали какъв е той за вас, време е другият човек да чуе вашата позиция. Обяснете какво чувствате, когато човекът отсреща прави дадено нещо. В по-горния пример описването на вашите чувства ще помогне на половинката ви да погледне на ситуацията от вашата страна.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
адасдсада преди 9 години
Аз се бия с овцете на село. Борим се. Амааа конфликти не ми трябва да избягвам. Там брадви, квото има под ръка и се бием. Кво да правим
8
2
 
2
 
! Отговори
Пацо преди 9 години
Обичам да застрелвам конфликтни хора, който налитат на бой .След това, всички се успокояват .
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ МНОГО ОБИЧАМ ДА СЕ БИЯ,ГОЛЯМ МИ Е КЕФ,ЗАТОВА И СИ ХАРЕСВАМ ТАКИВА МОМЕНТИ,И БОЙ СЪМ ЯЛ И АЗ САМ ДАРМОНЕЛ ДОСТА НО МИ Е КЕФ ДА СЕ БИЯ И ТВА Е
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Купона кога ще тече? Конфликти ала бала.
5
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
добре че дава пари на айшето да има какво да льокаш бе чинг ене
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андрешко, че и П.... Маринкин отгоре на това.
3
2
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Ах, Андрешко, Андрешко ...
2
4
 
6
 
! Отговори
чупя скули преди 9 години
Нищо няа се измъквам, аз съм българин. Ше си чупиме тиквите като трябва. Ясно ли ви е ?
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как да избегнеш конфликт като бъмзи чингенето те дразни