Уроците, на които ви учи разбитото за втори път сърце

Ползи има дори в нещастието
Обновена: 31 авг 2014 13:35 | 31 авг 2014 13:31, Теодора Драгоева
21
Уроците, на които ви учи разбитото за втори път сърце
Снимка: outnow.ch

Първото влюбване и първата любов оставят траен спомен в живота на човек. Невинаги обаче хората успяват да прекарат целия си живот с първия човек, когото някога са обикнали. След него идва друг, в когото също толкова силно (ако не и по-силно) се влюбват.

Втората любов е не по-малко важна от първата. Обикновено тя е по-осъзната, по-разумна и в същото време по-изпепеляваща.

Освен това след нейния край човек успява да научи важни уроци за любовта изобщо. Ето и кои са те:

1. Можете да обичате отново. След като човек се раздели с първата си любов, обикновено той смята, че светът му ще свърши и че няма за какво да живее. Втората любов доказва, че това изобщо не е вярно и че човек е способен да обича истински повече от един човек в живота си.

2. Да бъдете уязвими не е толкова лошо, колкото изглежда. Когато човек обича някого истински, той успява да му се разкрие. Любовта изважда чувства и емоции, които много хора не искат да споделят с другите. По този начин обаче те разбират и по-добре своята същност.

3. Някой ще ви обича, независимо от всичките ви недостатъци. Макар че втората ви любов е претърпяла неуспех, тя все пак е била факт. Някой ви е обичал, независимо от това колко непоносими можете да бъдете понякога. Така че не се притеснявайте – отново ще срещнете такъв човек. Ако имате късмет, той ще остане до вас по-дълго и с него ще бъдете дори по-щастливи.


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
До Ще споделя нещоИ аз да споделя нещо :). Нещото работи, но незнам как.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А разнебитеният за втори път *** на какво ви учи?
6
0
 
13
 
! Отговори
Гацо преди 9 години
"Много от хората се задоволяват с посредственото "уважение". Това е евфемизъм за за нещастен брак, който гарантира материална сигурност и статус."Познавам много жени в това положение . Мъжете ги унижават, но жената стой заради парите и статуса "щастливо омъжена". Качва *** снимки на детето, мъжа и на нея в Фейса . Усмихнати, но само за снимка . Погледа тъжен, нервни и раздразнителни, търсят на работа да си изкарат насъбралата се гной . И така живеят с години и си повтарят : "това е живота ".
5
0
 
9
 
! Отговори
аноним преди 9 години
Няма ли естственост и искреност в отношенията дори и сексът не си струва. Много от хората се задоволяват с посредственото "уважение". Това е евфемизъм за за нещастен брак, който гарантира материана сигурност и статус.
4
0
 
12
 
! Отговори
Ще споделя нещо преди 9 години
Имах един невзрачен състудент, който се държеше, меко казано, странно с момичетата. Заухажва някоя, после търси начин да я обиди. После разбрахме от бивш негов съученик, че това е "тактика", на която го научила майка му, след като в гимназията се влюбил в една от най-хубавите девойки, но тя не му обърнала внимание. Майката го подучила да се държи така, като че ли за него чакат на опашка много жени, та всяка девойка около него да се чувства незначителна. Тази майка-*** по професия е УЧИТЕЛКА.
3
3
 
4
 
! Отговори
биб преди 9 години
Мойта кума навремето казваше:"Абе що не вземеш да си изхвърлиш чуствата в кофата за ***?!"Права била!Кви любови,кви чуства,това е състояние на твоят дух! Ами тогава не я разбирах! Сега, знам,че е била права!
2
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 9 години
Когато се научих да обичам себе си и дъщеря си си върнах свободата!А мъже или жени за обичане -много!Но само аз и дъщеря ми имат значение за мен...другото е пепел от рози...
1
4
 
20
 
! Отговори
Кремито 85 преди 9 години
Глупави жени знайте . Няма никакво значение дали го обичате или не .Важно е той да ви обича и цени .Мъж, който ви ползва за компания на маса и вечерта да си бута салама в устата ви е един обикновен *** . Ще се наиграе и ще ви бие шута, млади, бедни и гладни жени е пълно в момента .Това че се подмазвате или имате дете нищо не означава за *** .Не се заблуждавайте .....