Най-заразните неща, които пипаме всеки ден

Колички и кошници в магазините
4
Най-заразните неща, които пипаме всеки ден
Снимка: Outnow.ch

Ежедневно се докосваме до редица мръсни повърхности, които сеят зарази и причиняват много неприятности. Избягването на употребата на тези неща е невъзможно, но все пак като знаем кои са те, вниманието ни след докосването им ще е повишено. 

Кухненски повърхности и уреди 

Кухнята е едно от най-употребяваните помещения, а и заради храната в нея размножаването на бактериите е много по-ускорено, отколкото в останалите помещения в дома. 

Добре е да се обръща повече внимание на повърхностите там. Измиването на ръцете след употреба на кухненски пособия е задължително. 

Пари 

Знаем за употребата на парите от милиони хора. Бактериите по тях са безброй. Често забравяме да мием ръцете си след докосване на банкноти, а не трябва. 

Бравите на вратите 

Независимо дали сте вкъщи или в офиса, този елемент от интериора е доста мръсно място. Наблягайте на чистотата на дръжките на вратите вкъщи, както и на щателното измиване на ръцете в офиса след пипането на тези обекти. 

Кафе машини 

Кафе машината в офиса, както и вендинг машините по улиците са изключително свърталище на бактерии, тъй като биват докосвани от стотици хора всеки ден. Освен това те излъчват топлина, която е естествена предпоставка за размножаване на бактериите. 

Банкомати 

Те също са публични устройства, които буквално бъкат от микроби. След употребата им вие докосвате още по-мръсните пари, пренасяте бактериите от тях върху портфейла си, чантата си и така нататък по веригата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: здравемикробипари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари