Нещата, на които винаги трябва да отговаряте с "Да"

Възможностите не трябва да бъдат пренебрегвани
11 сеп 2014 22:06, Мария Дуковска
1
Нещата, на които винаги трябва да отговаряте с "Да"
Снимка: photl.com
Много често хората имат проблем с това, че не могат да казват „Не“. Обикновено тази неспособност да отказват се проявява в най-неподходящите моменти и в случаите, когато наистина човек трябва да бъде твърд и да каже „не“.

Иронично, но много хора не се съгласяват именно тогава, когато трябва да го направят. Докато работите върху това кога трябва да казвате „Не“, вижте кои са случаите, в които винаги верният отговор е „Да“:

P.S. Понякога най-хубавите възможности се крият в най-простичките неща

1. Шанс да прекарате част от времето си с дете. Ще бъдете изненадани на какво може да ви научи едно дете, ако имате очи за това. А и в компанията на дете ще бъдете сигурни, че общуването е едно от най-искрените, които са ви се случвали от много време насам.

2. Домашно приготвен сладкиш. Едва ли ще свърши светът, ако изядете малко парченце (повтаряме, малко!) от любимия си сладкиш, приготвян от мама или баба. Все пак всеки човек има нужда от доза глезене.

3. Нова идея. Дори тя да се провали след няколко часа, дни или месеца, отворете ума и сърцето си за нея. Ако пък идеята се окаже успешна, това може да промени целия ви живот, а защо не и на други хора.

4. Когато вашите гости ви предложат да помогнат в кухнята. Това ще ги накара да се чувстват добре, а вие ще бъдете облекчени – всички печелят.

Останалата част от статията може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: характерживот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари