Как да се отървете от навика да закъснявате

Aко постоянно закъснявате, хората ще ви смятат за безотговорни
Обновена: 7 ное 2014 20:29 | 7 ное 2014 19:43, Теодора Драгоева
4
Как да се отървете от навика да закъснявате
Снимка: outnow.ch

Има хора, които вечно закъсняват за някъде – за училище, за лекции, за работа, за срещи . Потърпевшите от техните закъснения често ги мислят за безотговорни и нахални егоисти, но закъсненията често са от невнимание или са в резултат на лоши навици.

Лошото е, че ако постоянно закъснявате, хората ще започнат да ви асоциират с изброените негативни качества. Липсата на точност у човек създава усещане у другите, че той не е надежден, дори това да не е така. Ето защо е добре да се отървете от следните навици, които може би ви карат да закъснявате:

1. Вярвате в най-добрия сценарий.
Има хора, които знаят, че могат да стигнат на работа за 20 минути, когато няма трафик, но когато има, те стигат в офиса за 40 минути. Въпреки това, те винаги си оставят 20 минути за път, вместо да си планират 40.

2. Вие мразите да чакате.
Има хора, които мразят да стигат на срещата си по-рано и да чакат. Те смятат, че това е загубено време и би било по-продуктивно да го прекарат у дома или в офиса. В действителност има научни доказателства, че докато човек чака на среща – се унася в мечти, а това е полезно.

3. Все се сещате за нещо в последния момент
Някои хора имат навика все да правят нещо в последния момент – да си гладят дрехите, да пуснат пералнята, да си излъскат обувките. Понякога, ако излезете с две минути по-късно от вкъщи, можете да закъснеете с 20, особено ако изпуснете автобуса или попаднете в час пик.

4. Разсейвате се с телефона си.
Когато бързате за някъде, не е разумно да пишете текстови съобщения, да започвате телефонни разговори или да си проверявате електронната поща. Тези неща със сигурност ще ви забавят.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да аз редовно си набивам една преди да изляза за среща с женки...и за това все закъснявам..но пък после неизбързвам...wink wink...
1
1
 
0
 
! Отговори
MDG преди 9 години
Ако някой закъснява то е за определено нещо, което подсъзнателно не счита за важно. Закъсняваш с детска2градина, но ти е идеално за работа отиваш точно на време.