"Битки", с които родителите трябва да се примирят

Понякога малките надделяват
27 ное 2014 08:01, Михаела Лазарова
0
"Битки", с които родителите трябва да се примирят
Снимка: photl.com

Родителите са свикнали да водят непрестанни борби с децата си за много неща. Възпитанието не е лека задача, децата често упорстват почти за всичко. Но е време да свалите защитната броня и да приемете, че за някои неща не трябва да сте чак толкова настоятелни. Нищо, което става абсолютно насила не е полезно за детето. 

За кои „битки“ трябва да преосмислите настоятелността си и да се примирите, че невинаги ще печелите? 

Битка №1 – „Изяж си яденето!“ 

Храненето е важно за родителите и за децата. Само че децата не го осъзнават. За тях яденето на здравословна храна често е наказание. Десетки пъти предпочитат да си хапват от любимите желирани бонбони, вместо зеленчуците, които им давате. 

Да се откажете да настоявате не е избор, не трябва да допускате и да живеят само на вредни храни. Просто ако в момента детето не желае да яде, оставете храненето за малко по-късно и опитайте пак. Така или иначе, няма как да излеете храната в гърлото му насила. 

Битка №2 – „Лягай си веднага!“ 

Рутината в спането е много важна. За да е отпочинало и бодро, детето трябва да си ляга рано и да получава нужната доза здравословен сън. Невинаги обаче детето иска да си легне точно, когато ние сме определили. 

Ако насилствено продължите да упорствате, заспиването може да се превърне в кошмар за детското съзнание. Някои по-нервни деца развиват доста сериозни проблеми, свързани със съня като невъзможност за заспиване, често будене с тревожност през нощта, страх от тъмнината и други.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари