Как да се развивате в кариерата, когато нямате опция за повишение

Трупайте опит, създавайте мрежа от контакти и гледайте напред
5
Как да се развивате в кариерата, когато нямате опция за повишение
Снимка: outnow.ch

Ако работите в голяма компания и се справяте добре със задълженията си, можете да разчитате на повишение на заплатата, длъжността и отговорностите, но ако работите в малка фирма, където няма корпоративна стълбица за изкачване, реално няма и накъде да се развивате.

За много млади професионалисти, които търсят възможности за развитие в кариерата си, това е доста демотивиращо.

Факт е обаче, че човек може да натрупа полезен опит дори и в малка фирма. Тези придобити умения могат след две, три или пет години да му отворят възможността за стартирането на частен бизнес.

Ето и трите основни неща, на които да заложите в службата, ако виждате, че няма накъде да се развивате:

1. Създавайте полезни контакти

Всички сме чували, че за всеки специалист е важно да си създава мрежа от контакти в сектора, в който се развива, а също така – да си намери наставник/ментор, който да му открехне някои тайни в индустрията. Ако виждате, че в сегашната ви работа няма да имате възможност за развитие, то поне се постарайте да изградите разнообразие от връзки с физически и юридически лица, които могат да ви бъдат полезни един ден.

Искайте обратна връзка, съвети и информация от хората, с които работите ежедневно във вашия бранш. Някой ден същите тези хора могат да ви бъдат много полезни – те могат да подкрепят ваша бизнес инициатива, могат да ви дадат безплатни консултации, да ви помогнат с някакъв важен ресурс и всичко това да доведе до вашето професионално развитие.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми като нямате опция за повишение значи няма да се развивате, бе.
1
0
 
7
 
! Отговори
Сиеменс А60 преди 9 години
Защо не се споменава,че в много фирми в България заплатите след 5 години са на същото ниво при постъпване на дадена длъжност.Или пък,че фирми задлъжняват,сменят си името,всички подписват договори на минимална заплата ( а примерно сте се договорили за 600 ) и шефа си Ви плаща когато и колкото му е кеф,а в същото време финансира предизборната кампания на негов приятел,лидер на опозиционна партия.