Домашните любимци - най-добрите приятели на човека

Действат здравословно на сърцето
13 дек 2014 21:12, Михаела Лазарова
6
Домашните любимци -  най-добрите приятели на човека
Снимка: photl.com

Повечето собственици на домашни любимци не се нуждаят от напомняне за това колко добре се чувстват в компанията на техните малки приятели. Освен че домашните любимци ни карат всекидневно да се усмихваме, те се грижат по необикновен начин за нашето здраве. 

Следващите редове ще ви накарат да ги заобичате още повече или да си вземете малък приятел, ако нямате такъв у дома. 

Намаляват нивата на стрес 

Контактът с домашните любимци е един от най-добрите естествени подобрители на настроението. Когато гушкате вашия домашен любимец, тялото ви преминава през редица физически промени, които правят така, че нивата на хормона на стреса кортизол да се понижат. 

Затова след напрегнат ден си подарете малко повече време с животните. 

Поддържате кръвното налягане в норма 

Освен за доброто ви настроение, домашният любимец може да помогне и за поддържането на балансирано кръвно налягане. В проведено проучване, в което са взели участие 240 семейни двойки, нивата на кръвното налягане е било в норма при тези, които са отглеждали домашен любимец. 

Друго любопитно проучване е установило, че и децата, страдащи от хипертония, могат да намалят кръвното си, когато контактуват с животни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-добрият приятел на човека са парите,защото мога да си купя колкото искам домашни любимци!политиците по време на кампания не раздават котета и кучета,а пари
2
15
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
Абе изобщо само убави неща. Никакво споменаване за:-изпокъсани пердета-локвички жълти-миризма постоянна в апартамента-скандали със съседи-събуждане рано сутрин-разходки в дъжда...
1
0
 
5
 
! Отговори
До Иван преди 9 години
Може би е нещо като палец, но не знам дали тепърва ще се усъвършенства или в древността е бил функциониращ допълнителен пръст, който впоследствие е закърнял.