Кои неща трябва да цените повече от работата си

Дори да обожавате професията си, не трябва да я поставяте на първо място
30 дек 2014 08:21, Теодора Драгоева
9
Кои неща трябва да цените повече от работата си
Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

В материалния свят, в който живеем, човек лесно може да забрави за истинските житейски приоритети. Хората често се „загубват“ по пътя, докато преследват по-големия успех и повечето пари. А истината е, че в живота има много неща, които са по-важни от работата.
И макар да я обичате, никога не трябва да поставяте работата си на първо място. Пред нея винаги трябва да стоят вашите любими хора, както и вие самите. Не бива да занемарявате личностното си развитие и щастие за сметка на професионалното.

Ето и кои са нещата, които са по-важни от вашата работа:

1. Вашите любими хора
Това са членовете на вашето семейство, партньорът ви и вашето дете/деца. Защо не и някой близък приятел, който приемате като ваша сестра или брат. В крайна сметка това са най-важните хора във вашия живот, така че се постарайте да не ги пренебрегвате заради работните си задължения. Винаги се старайте да балансирате всичко, за да не ощетявате нито работата си, нито своите любими хора. Без своята работа ще останете безработни до намирането на следваща. Какво би се случило обаче, ако загубите всичките си близки хора?

2. Помощ за другите
Какъв е смисълът да изкарвате много пари, ако с тях не допринасяте за нищо добро? Не е нужно да давате големи суми – вие може да помогнете на някого дори с малко пари, важното е те да бъдат от сърце и да ги дадете безкористно. Може би за някого тази малка сума всъщност е страшно много и наистина ще успее да му помогне. Освен това помощта ви може да се изрази и чрез благотворителен труд, не е задължително да дарявате пари – важно е да вложите от сърцето си в това, което правите. По този начин, помагайки на някой изпаднал в беда човек, а защо не и животно, ще се почувствате много по-значими, отколкото след последната похвала на шефа ви.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-важно нещо от парите няма в този свят. За тях съм готов да бъда роб 300 дни в годината.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-важно е здравето! Без здраве няма нищо. Рабтата, ако съсипва здравето не чакате като мен 13 години, а се махате веднага.
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко работа и ниско образование-малко пари.Подходящо образование+много работа и късмет -почти сигурно израстване в кариерата=на доста повече пари.Подходящо образование,малко работа,скатаване е почти сигурно равно на шут из от заде и никви мангизи!А любимия със сигурност иска и повече средства,за да оцени подобаващо любовта ви!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А най-добрата комбинация-приятна работа и хубава колежка до теб. Така часовете минават бързо, а и на другия ден отиваш с желание на работа!Но нашите меринджеи нямат толкова акъл в глъвъта!