Джаджите, които могат да спасят живота на семейството ви

Кои устройства могат да са от ключово значение за оцеляването ни?
12
Джаджите, които могат да спасят живота на семейството ви
Снимка: outnow.ch

В днешно време ние буквално сме затрупани с огромен брой технологични джаджи, които би трябвало да направят ежедневието ни по-лесно. Но ако животът ни или този на близките ни е под заплаха, кои са тези устройства, които наистина могат да са от ключово значение за оцеляването ни?

Разбира се, на никого не му се мисли за пожар, кражба с взлом, за природно бедствие и т. н., но и тези неща понякога се случват в живота.

Представяме ви списък с някои неща, които могат да ви помогнат в подобни кризисни ситуации. Ето и 10 от тях:

1. Фенерче
Повечето от нас имат фенерчета у дома, но те са забутани някъде по шкафовете. Добре е да сте наясно къде се намира фенерчето ви и то да е с работещи батерии. Не разчитайте на фенерчетата в мобилните си телефони. Може точно такова старомодно фенерче да изиграе ключова роля за вас в даден момент (при авария в сградата, спиране на тока, земетресение). Добре е да имате фенерче и в автомобила си, когато тръгвате на дълъг път и ви предстои нощен преход.

2. Радио
В случай на природно бедствие радиото може да бъде вашата линия за комуникация, когато например телефонните мрежи бъдат прекъснати. Може това да се окаже единственият начин да получавате важна информация и новини. Съхранявайте радиото си на удобно място и гледайте батериите му да са работещи.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забравили сте да пишете, че трябва вода, храна, пожарогасител, алтернативен отоплител - примерно бутилка газ и газова печка, превързочни и дезинфекционни материали, лекарства, комплект инструменти за ремонти......доста неща сте пропуснали.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И притежаването на оръжие е ВЪЗПИРАТЕЛНО средство повече от колкото да се ползва. А България бързо ще трябва да преусмисли резрешителния режим на оръжие за самозащита на спазсащи законите български граждани защото като гледам амията скоро няма да я има.... А НАТО въобще не му пука за БГ. Такаче българските терекатчета политичета много бързо трябва да размислят.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-добре се грижим за семейството ние тримата :Аз, Смит и Уесън
7
0
 
24
 
! Отговори
#$_ преди 9 години
Най-важната джаджа се намира между раменете, а другото са подробности..
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съгласен с номер 1 - приготвил съм за непредвидени ситуации един 9х19 с 50патрона и 2 пълнителя. две двуцевки с 150 патрона - повечето 13-0, има и бренеке, имам и 8-0, и малко пилещарски за разнообразие, джипове с пълен резервоар, генератор и туби с бензин, няколко къщи по страната на имена на починали хора, прожектори, лебедки, мачетета, триони, чували, голямото дете стреля и е свирепо като мен, долари, евро и др. нещица закопани на тайни места, и разбира се фенерче ха ха и един вибратор с гел
5
3
 
24
 
! Отговори
! преди 9 години
Прочетете внимателно коментар 1.След това настоявайте пред вашия народен представител (за когото сте гласували) да внесе в парламента съответния законопроект. Такива времена дойдоха, че един "Глок", хич - ама никак, не е излишен, за да опазиш живота, здравето и имота си, а също и своите близки!
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еднопосочен билет за където и да било извън клоаката.
3
4
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Без тирбушон и отварачка за бира съм заникъде!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупавите мобилни телефони превъзхождат по цени умните.
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Джаджите, които могат да спасят живота на семейството ви"--Моята джаджа която може да спаси живота на семеиството ми е Глок G21 .45ти калибър с 3 пълнитела по 13 патрона и гладкоцевна помпа 12ти калибър.