Действия, които ви вредят повече, отколкото ви помагат

Прекалявате ли с качването на снимки в социалните мрежи?
1
Действия, които ви вредят повече, отколкото ви помагат
Снимка: photl.com

Колкото и да не ни се вярва, има неща, които противно на очакванията ни, работят срещу нас. Може и да не сте се замисляли, но вероятно като много други хора правите разни на пръв поглед обикновени неща в ежедневието си, които обаче работят срещу вас. 

Кои са тези действия, които ви вредят повече, отколкото ви помагат? 

Директният контакт с очите 

Свикнали сме да смятаме, че директният контакт с очите е демонстрация на честност и откритост в отношенията. Всъщност, зависи от ситуацията. Не е задължително винаги да втренчвате погледа си в някого. Така можете да прекрачите личното му пространство или сигналите ви да бъдат разчетени погрешно. 

Например вперването на погледа може да се разтълкува и като агресия от ваша страна. Ако говорите с шефа си и не отмествате поглед нито за миг, може да се приеме като демонстрация на желание за надмощие и това може да ви докара доста негативи. 

В приятелска обстановка пък директният зрителен контакт може да се разтълкува като стремеж за господстващо, доминиращо поведение. Никой не обича да усеща чак толкова осезателно доминиращото поведение. 

Подробно документиране на живота ви в социалните мрежи 

Страшно много хора прекаляват с качването на снимки, отбелязването на събития, пускането на пространни статуси в социалните мрежи. Това носи големи рискове за социалния ви живот, защото вместо да спечелите вниманието на приятелите и познатите ви, може да ги подразните. 

Според проучване хората, които водят изключително активен живот в социалните мрежи, остават все по-малко забелязани от приятелите си. Техните контакти се пренасищат от постоянното постване и започват все повече да отминават публикуваното.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хората станаха зомбита.навсякъде си чоплят телефоните