Как да действате, преди да се явите на интервю за работа

Няколко стъпки, които ще ви помогнат да бъдете напълно готови
16 яну 2015 22:25, Теодора Драгоева
7
Как да действате, преди да се явите на интервю за работа
Снимка: outnow.ch

Вероятно преди важен изпит в университета сте си правили така наречения „обобщаващ списък“, който включва най-важните неща. Информацията, която трябва да знаете, за да бъдете максимално подготвени за това, което ви чака.

Взимайки пример от този студентски подход, вие трябва да действате по този начин и сега, когато си търсите работа.

Преди да отидете на уговорено интервю, се убедете, че наистина сте готови за него. За щастие, ако спазвате следващите няколко стъпки, можете да бъдете сигурни, че ще бъдете достатъчно подготвени:

1. Направете проучване за фирмата, в която кандидатствате за работа

Разберете повече за компанията, в която имате желание да се развивате. Какви са нейните силни страни, а проблеми? Потърсете информация в интернет или сред познати, които могат да ви помогнат. Снабдявайки се с тази информация, вие несъмнено ще бъдете една стъпка пред другите кандидати.

2. Съобразете облеклото си

На първо място, трябва да разберете какви са изискванията за дрескода на конкретната фирма. След това на интервюто за работа винаги спазвайте правилото да се явите облечени едно ниво по-официално от приетото в компанията. По този начин ще направите добро впечатление, но без да изглеждате твърде нелепо и неподходящо.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тази статия вече сте я публикували...
4
0
 
6
 
! Отговори
Къркорий преди 9 години
Много е важно най-накрая да разберем, че на интервю за работа не се редиш да искаш милостиня, а преговаряш как да продадеш здравето, времето и умът си! Аз поне не позволявам да се държат с мен, все едно ми правят услуга! Когато видя самодоволен *** отсреща, директно ги отсвирвам, и да ви кажа поне при мен се получава. И още един съвет- не чакайте да останете без работа, за да си търсите друга! Успех на всички!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2:КОе те кара да мислиш, че същите ти твърдения не са валидни за т.н. запад?За разлика от българите (получили в наследство от бай Тошо огромен сграден фонд),на запад трябва да правиш пачки всеки ден, защото ще се изсулиш на улицата,а там дори за да ти измерят кръвното тряба да дадеш поне $100.Да не говорим какво ще говорят колегите ти за теб ако те видят с липсващ (пожълтял зъб) илипобеляла коса - работа ще намериш само в Уолмарт или Мкдоналдс за минималната надница (и то на непълен работен ден).
2
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Ти си ***!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости.