Защо не ви достигат парите?

За да спестите, подредете плащанията и дълговете си
16 яну 2015 21:30, Михаела Лазарова
35
Защо не ви достигат парите?
Снимка: freeimages.com

Чудите ли се защо все не ви достигат пари? Никога не можете да спестите и вечно трябва да мислите алтернативни варианти? 

Вместо да се сърдите на шефа си, че не ви увеличава заплатата, помислете какво може би правите грешно, за да не можете да спестите. 

Планирате да започнете икономии от утре 

Ако знаете, че имате нужда да започнете да спестявате, но си обещавате да го правите винаги от утре, от другата седмица или от Нова година, тактиката ви няма да проработи. Все ще си бъдете в това положение. 

Направете списък с разходите и доходите си. Структурирайте целите си и си поставете срок. Ако искате да спестите определена сума или да си купите нещо конкретно, сметнете по колко трябва да отделяте всеки месец, за да спестите сумата в определен период. 

Методът е подобен на тегленето на кредит, само че не се заробвате с връщане на лихви. 

Никога не знаете какво дължите 

Неплатени сметки, данъци, такси, кредити – вечно имате да изплащате нещо, но никога не сте наясно кога и какво точно ви е дошло до главата. 

Много хора са разсеяни в трудното ежедневие, но трябва да подредите плащанията и задълженията си, за да съумеете да спестите.

Първата стъпка към подредбата е пресмятането на баланса по вашите сметки. Направете подробен разчет на това какво дължите, като не пропускате да отбележите и датата, до която трябва да внесете задълженията си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Голямата кесия преди 9 години
Парите НИКОГА не стигат!
19
1
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
"Защо не ви достигат парите?"Отговора е много *** - защото заплатите ни са малки. Когато работех навън, имах пари за всичко че дори и спестявах. Като се прибрах тук, заплата ми стига само за разходи. За храна - вземам на заем.
18
1
 
2
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Защото ако ви стигаха щяхте да станете мързеливи и да почнете акъл да ръсите наоколо, а това е вредно за бизнеса. Идеята е да се плаща точно толкова, колкото да не зачезнете някъде.. Такава е системата. 10:90% - на десет им стигат горе-долу, а останалите вечно драпат с надеждата да станат един от тия 10%... И след като ви изцедят колкото могат ще излезете в мизерна пенсия, ако сте живи!
17
1
 
3
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Защото са МАЛКО.
16
1
 
0
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
И защо да не искам шефа да ми вдигне заплатата, питам ви овчици мои? Твърде кратък е животът за да пестиме, за това мачкайте шефа!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На никой не му стигат парите - на българите не им стигат за хляб, на немците не им стигат да си купят яхта и самолет, а на Бил Гейтс не му стигат да постои ракета, с която да иде за два дни до Марс или до Юпитер и да се върне. Всеки с проблемите си.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък си мислех, че причината е може би е тази че повечето хора работят от сутрин до вечер за 600 лева, като поне 16 от тях отива за ток.
13
1
 
2
 
! Отговори
калкулатор преди 9 години
Първо се преместете в държава, която се грижи за гражданите си. Там също ще плащате данъци, но пък където и да посегнете, ще установявате, че парите ви се уважават и не се краде както у нас.При избор на държава обърнете внимание каква е средата за работа и създаване на нови неща и дали обществото има уважение към богатите хора. Ако просто си злобее и мърмори срещу тях, потърсете отново! И накрая научете език, който ви позволява да се потопите в креативна и позитивна среда! Бъдете добронамерени!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15,Ти все още само се учиш да готвиш, след като са ти нужни 30-40 лв, за да направиш прилична вечеря (предполагам, че имаш предвид само храната, а не и напитки). Освен ако сте някое многолюдно семейство.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората имат много потребности, които трябва да задоволят. Това е причината да не им стигат парите.
10
3
 
17
 
! Отговори
Nexeus преди 9 години
ЗАЩО НЕ ВИ ДОСТИГАТ ПАРИТЕ?Вие сериозно ли задавате тоя въпрос в България? Т'ва е нек'ва плоска гавра.Все едно да отида в Сомалия и да "кльопна" едно заглавие: КАКВО НЕ ВИ ДОСТИГА, ЗА ДА СЕ ХРАНИТЕ ДОБРЕ?Га' миналната заплата стане поне 800 лв, тогава ми ги правете тия "кръчмарски сметки", наистина.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предпоследният съвет е разумен - който може да спестява от месечния си доход, щом вземе пари, първо да внесе на влог сумата, която е решил да спестява ежемесечно.
8
3
 
6
 
! Отговори
Мноо убаво преди 9 години
Как да не ни стигат, с тоя безплатния бензин чак да спестявам ми остава
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛАВА НА САЩ те ще ни отървът от прогнилите от корупция синчета на БКП
6
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА ДА ВИ СТИГАТ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛИТЕ ЯДЕНЕТО ПИЕНЕТО ЦИГАРИТЕ И ДА СИ НОСИТЕ СТАРИТЕ ДРЕХИ ДОКАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ КЪРПИТЕ. ЗАЩОТО ПРИ КАПИТАЛИЗМА НЕЕ КАТО ПРИ НЕДОНОСЕНИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ. КАКТО КАЗА ТАТО. ТОГАВА ПРИ НЕДОНОСЧЕТО ИМАХМЕ ПАРИ И ЗА ПАРНО И ЗА ТОК И ЗА ЯДЕНЕ И ЗА ПИЕНЕ И ЗА ДРЕХИ ЧЕ ДАЖЕ И ЗА ИЗВЪНБРАЧЕН СЕКС. НО ПОНЕЖЕ СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА ВИ КАЗАХА ЧЕ ТАКА НЕЕ ХУБАВО ДА ЖИВЕЕТЕ А ТРЯБВА ДА СТЕ СВОБОДНИ. И ВИ ДОНЕСОХА СВОБОДАТА И ДЕМАДЕКРАЦИЯТА. Е СЕГА СТЕ ДОБРЕ. НАЛИ?
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО ЗАТРИЕМ ЧЕРВЕНИТЕ ще има много
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото живеем при капитализъм. Затова не ни стигат парите. Навремето на хората за всичко им стигаха парите. Приходите от държавните фирми отиваха за заплати, а не в джоба на някой, който ограбва работниците и служителите си, а той натрупва милиони с ограбеното от тях.Капитализмът-това е системата на грабежа и пладнешките разбойници. И понеже на тях им харесва това, да ограбват безнаказано, налагат тая система на обществото. Щото имат личен финансов интерес. За тях е най-добра система естествено
3
5
 
13
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
`щот сте ***.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** от всички цветове ги крадът
1
4
 
25
 
! Отговори
тангра преди 9 години
Борете се за достойни заплати чада мои! В момента ви лъжат, обират и мамят чорбаджиите!А да дращи може всеки с компютър и таблет! Но полза няма!