Приятелите, които са ви излишни в живота

По-добре залагайте на качествени хора, а не на голямата бройка
Обновена: 17 яну 2015 19:34 | 17 яну 2015 19:34, Теодора Драгоева
30
Приятелите, които са ви излишни в живота
Снимка: outnow.ch

Макар че 2015 година настъпи съвсем наскоро, вероятно натовареното ви ежедневие вече си е казало думата и сте позабравили част от новогодишните си пожелания.

Време е да си ги припомните и наред с излишните мазнини от корема си, да се отървете и от приятелите си, от които нямате нужда. В крайна сметка, когато става въпрос за приятелство, по-добре е човек да залага на качеството, отколкото на количеството.

Вгледайте се добре в приятелското си обкръжение и ако откриете някои от следващите обобщаващи образи, най-добре преустановете контакт с хората, които отговарят на тях.

1. Приятелят, който никога не може да се зарадва и винаги е преживял нещо по-лошо от вас

Този човек никога не може да се радва на вашите успехи, независимо дали те са в личен или професионален план. Той винаги ще каже нещо, което ще убие вашия ентусиазъм и има по-скоро негативно въздействие върху вас, отколкото положително. От друга страна, когато имате проблем, този ваш приятел никога не приема вашите терзания за толкова сериозни, защото той винаги е минал през по-лошо. Независимо дали това е човек, който се конкурира с вас или просто е изключително несигурен в себе си, той определено няма място в живота ви.

2. Приятелят, който перманентно е нещастен и е истинска „Драма куийн“

Този човек винаги вижда чашата наполовина празна. Каквото и да му се случи, той намира причина да бъде недоволен от живота като цяло. Едва ли има нещо, което може да го зарадва истински и много обича да драматизира. Този приятел е жертва на световна конспирация, заради която е най-нещастният на света. Подобен тип хора са толкова отрицателни и негативни, че трудно биха се повлияли от всеки ваш опит да ги накарате да мислят по различен начин. Ето защо по-добре се откажете от изгубената кауза и спрете да общувате с човек, който ви носи само лоши емоции.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
мразя фейсбук преди 9 години
само искам да добавя и 99 % от приятелите във социалните мрежи...повечето само следят снимковия ви материал и ви обсъждат ..........
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще рече ,това изгодни познати? Хората са за това за да си помагат.Било в лошо било в добро.А не да те използват,докато разполагаш и в един момент щипват ни вест ни кост.За услуги и подобни неща и дума да не става.Теб използват не ти тях.Хората не търсят изгодни познати, а нормални човешки взаимоотношения при всякави обстоятелства.Да знаеш че винаги можеш на този и този на тази и тази да се обадиш,да споделиш,да разчиташ.Да им имаш доверие.Толкова да са ти подкожата.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До20Не не е до емоциите.Предвид темперамента на Жената не и потискваше ,това.Тя беше типичната Жена за дома ,красотата, уюта.Докато той бохема, прахосника никога нищо за дома.Тя спести, докато при него парите изтичаха из пръсти.Тя имаше идеи,които той не подкрепяше с нея.Ако тя беше горе той е бил долу.Но,явно е от хората,които никога не си оставят"магарето в калта" все намирал начини да се измъква.Не и беше хич лесно с него.Щом ставаше гроги в непрестаната си борба с него.Явно не изслушваше.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така две приятелки си говорят.И едната и се жалва,че мъжа и по цял ден лежи без работа и се самосъжелява.Другата от чисто човешки приятелски чувства си предложи услугите.Мъжа и за има няма два дена и беше назначен на работа с договор и добра заплата.Но явно има си хора и хора.И когато дойде време да върнем жеста ту такси се покриваме.Бързо забравят подобни хора кой какво прави или е направл за тях.От тогава тази жена услуги никому не прави.Разбираш хората когато става въпрос за теб.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не си длъжен? Можеш да правиш услуги на много близък за теб човек.Защото ти го желаеш.Не само унижават ,а използват колкото, както могат.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предполагам се е чувствала неудоволетворена от съжителството си с него.Подтискал я е по един или друг начин.А това я разсипвало.Но правеше впечатление че беше много болнава до момента в който не се раздели с него.И тогава сякаш стана нов човек.Много е важно с какви хора се обграждате, с кой живеете,спите,работите и се храните.С кой излизате и с кой бизнес въртите.С кой споделяте и с кой си пиете.Всеки един от тези хора ви действа по един или друг начин.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така една позната.Заживя с един мъж.И все болна.Този човек много зле и действаше.Не знам какво имаше в него и как и въздействаше,но определено тази Жена не се чувстваше добре в собствената си кожа с него.Минаха години всеки пое своя път.Тази жена цъфна.Спря да боледува, промени коренно цялото си съществуване и живот.Този мъж ,така и е подискал желанията и в борбата си с него явно се е изморявала..Къде ни се води ни се кара.Явно връзката и с него и изпиваше силите.Неправеше нищо за тази Жена.
9
0
 
9
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Абсолютно съм съгласна с 10 ,11 и 12.И аз съм патила от такива зложелатели .Нали знаете поговорката-Пази ме Боже от приятели, от враговете си ще се пазя сам...
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора не ви се радват на успехите.И винаги са изпитвали завидна злоба и завист,спрямо вас ако имате пари доходна работа изглеждате в перфектна форма.Правят всичко възможно да ви разсипят да ви унижат и унищожат.Щастливи са когато сте зле.И започват да демонстрират техните успехи в лош за вас момен.Никога в труден момен не ви помагат говорят зад гърба ви само лоши неща за да подронят авторитета ви пред непознати хора и да ви скарат с близките ви и приятелите ви.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората които ви карат да се чувствате зле. И всеки път при тяхната поява се чувтвате труп.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чопър.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слонът моят приятел....
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Онези,които не са направили нищо важно в живота си за вас,точно когато сте имали крещяща нужда от тях.Тези,които ви,обърнаха гръб точно в преломен момент от вашия съзнателен живот.Тези,които с нищо не са допринесли за вашето добро благосъстояние и благополучие.Тези ,които са ви причинили твърде много и същевременно не са направили нищо смислено за вас.
3
1
 
8
 
! Отговори
Макиавели преди 9 години
Внушението е правилно - подбирайте само функционални хора. Имах си един познат който черпеше с ракия въпреки че в барчето имаше явно уиски. Казваше срещу забележките - Уискито е за функционални гости!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Магията е в това да намериш нови приятели колкото и трудно да е това и да ги задържиш.Това е истинското приятелство.
1
2
 
11
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Така е за съжаление ,трудно се намират качествени приятели...