Физически и психологически промени, настъпващи при раздяла

Страдаме от синдром на разбитото сърце
19 яну 2015 21:41, Михаела Лазарова
19
Физически и психологически промени, настъпващи при раздяла
Снимка: Outnow.ch

Всеки е преминавал през болезнена за него раздяла. Усещането за аутсайдер е най-малкото, което изпитваме. Въпреки че гледаме на този момент като на нещо, което времето лекува, оказва се, че наистина тялото и психиката ни имат нужда от лекар.

Вижте кои са най-честите физически и психологически промени, настъпващи при раздяла. И не забравяйте, че най-добрите лекове си остават добрите приятели, позитивното мислене и, разбира се, новата любов. 

Вашият мозък регистрира истински чувства на болка

И това съвсем не е внушение. Проучване, публикувано в Journal of Neurophysiology, установи, че у хора, на които са показвани снимки на бившите им половинки, е предизвикана мозъчна активност, която се регистрира при физическа болка. 

Според специалисти областите в мозъка, които стават активни при тази ситуация, са същите, които се активират при зависимите от наркотици, изпитващи физическа болка. 

Друго любопитно изследване от 2013 година, публикувано в Psychological Science, показва, че парацетамолът, който е активната съставка в много медикаменти, може да намали болката от социалното отхвърляне. 

Страдаме от синдром на разбитото сърце 

Това не е мит. Състоянието се наблюдава при силни ситуации на стрес каквито са тези, в които се разделяме с любимия човек. Хората страдащи от този синдром описват състоянието като силна болка в областта на гърдите. 

Тогава има временно прекъсване на нормалната функция на сърцето и изпомпването на кръвта, а останалите функции на сърцето са с още по-силни контракции. Всичко това отново се дължи на прилив на хормони на стреса. 

От това състояние по-често са засегнати жените и по-рядко мъжете и понякога може да бъде объркано със сърдечен удар. Лошата новина е, че синдромът на разбитото сърце може да доведе до краткосрочна сърдечна недостатъчност. За щастие, усещането преминава в рамките на дни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: секслюбовромантика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
0
 
! Отговори
==== преди 9 години
Честно ти пиша, АМАН, от *** нещастни пееераси, които нито знаят КАК да ..любят качествено, нито могат да играят в играта ЖИВОТ, нито могат да ме респектират с избора си за ...изтривалки! Горко им! Желая им щастие! Нека! Да възпитат децата си, дай Боже, да им се родят, да възпитат децата си ТОЧНО така, както те си знаят! хехе, обаче ще срещнат моите и ще им разкажат играта! На ИСТИНА, ДОВЕРИЕ и ОБИЧ! Без илюзии! Без компромиси! Без лигавщини! МЪЖ и ЖЕНА на 100 процента! Обещавам! *** лузъри!
17
2
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
Ай сиктрир уе! Булимия!? Ти нормална ли си? Пия си червеното вино, свиркам си...хехе, качествено, оглеждам се с ОТВОРЕНИ очи и смела душа и гледам за следващия! Ще страдам за някакъв ***, който е избрал евтината и лесна табуретка? Как ли пък не! Аз съм ЦЕННОСТ! Който не го е разбрал е отишъл в кофата за ***! Нека се такова с удобните му изтривалки! НЕКА! Никога, Ни-КО-ГА, няма да разбере какво е това ТРЪПКА, ОБИЧ и СТРАСТ! Това не е за всеки! ТРЯБВА да си МЪЖ! ЗДРАВ мъжага с топки!!!!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пука му на мъжа.Намира си веднага поредната.И онази, все едно не е била в живота му.Още същата вечер е с другата и пада бурен секс.Жената се притеснява,спира да се храни,получава булимия,много и е зле.Така,че не ми обеснявай, как Жените преживяват раздяла!След, това ауууууу.....,колко си руса и си отслабнала!!!!
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М,да в гепито живота не спира с една вувузела.Какво разправяш.Как ,може ли без да е стъпила на некоя спирачка в нечия кола да не и се осмисли живота.След раздяла.Как,без това ,живота би бил немислим бе гепито и на шлема на некой гепеш загорял интернетчик.Получил очевидно тендовагинит отръкоклатене,преди да срещне нея къде? В Гепиту,как къде.
14
2
 
1
 
! Отговори
=== преди 9 години
После като ги питаш: "ТИ какво направи, за да ме спреш, за да не ме загубиш?", аааа "амиии КРОЯХ! Планове! Играх си на големия мъж. Ам, забавлявах се!" ХА-ХА-ХА! Аре, кройката и крайката и накрайника да ходят при по-търпеливите женурля, които илюзиите им за вечна любов са им достатъчни. Животът им се бил преобръщал? Една жена зарязва заради две причини: бездействие и бездействие. Думите и плановете не струват, ако няма действие.
13
2
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
Кроят.. Само да кроят могат. Като дойде моментът за шиенето никакви ги няма. Иначе ще те обичат до края на вечността. И безкрая й. Разсмя ме някакси тъпичко такова. Обичат да кроят. Никакви ги няма на действия. Думи, думи, думи, думи,думи, думи,думи,думи. Ако може жената да зашие всичко, да съгради, на изпере, да изсъхне, да преплакне, да ги завие. Кроят, кроят.. планове? хахаха. С тъпите си думи, празни и с безсмислените си фантазии неподплатени с действия. Ей такива *** най-обичам.
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъжете страдат повече от жените. Мъжете имат много по-романтични представи, кроят доживотни планове. Когато всичко рухне, пият, тровят се, катастрофират, животът им се преобръща. Жената влиза в Гепито, и след половин час е забравила всичко. Врътва една *** в колата на някой друг и душата и е готова за нови подвизи.
11
2
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
Това кой страда се определя от това, кой е бил по-чувствителен, кой е вкарал повече емоция от другия, кой се е почувствал излъган, подведен, използван, кой е останал сам след раздялата, да се оправя сам със себе си и да си задава тъпите въпроси, без отговор. Полът няма значение. А иначе другата мисъл, която не трябва да се забравя при такива ситуации е, че всичко се случва по най-добрия начин и за ваше най-голямо добро. Няма случайни зарязвания. Просто си свършете вашата част. Хвърлете ***!
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив! Дори самоубииствата от любовни проблеми се срещат най-вече при мъжете.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въобще не му пука на мъжа.Нещо си в заблуда.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък мисля, че при раздяла мъжете страдат повече!
7
3
 
1
 
! Отговори
=== преди 9 години
6,И 15 века мога да чакам. Как да няма принцове на бели коне? Разбира се, че има. Обикновени мъже с бели мисли, открити сърца, не боящи се от силата си и силата на жената срещу тях, не срамуващи се от слабостта си и готови да живеят, не да мрънкат. Как да няма? Нали ги срещам. Познавам ги със сърце, идват винаги като сбъдване, след сън, но не се навързаха нещата както би трябвало. Значи сред тях не е бил точният, но единият ми даде усещането за принцеса. Значи е бил принц. Има ги. Учи се.
6
4
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
До ==с това философстване, още 15 години ще го чакаш, че чакате само принцове на бели коне, а то такива няма... как да го познаела, баси глупостта! Ми кой чакаш като не знаеш как да го познаеш?
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А при секс какви са психологическите и физическите промени?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О да! Имунитетът ми е отслабвал след раздяла и всеки вирус ме е повалял за дни. Просто физически боледувам.
3
7
 
5
 
! Отговори
== преди 9 години
Чакам го от 15 години. Произнасям едни и същи слова всеки ден, от петнадесет години. Появяваха се мъже.Припознавах се. Обърках се. Помислих си, че те ...тези са ТОЙ. Преди няколко дни попитах един мъж "как да го позная" и той ми отговори точно това, което аз знам: "със сърце.". Така че, скъпи дами и господа, момичета и момчета, независимо какви бъркочи са се случвали в живота ви, трябва да ЗНАЕТЕ, че там е обичта и единственото нещо, което ви трябва е да й повярвате. Идва и ви обича. Със сърце.
2
2
 
4
 
! Отговори
=== преди 9 години
Защото точно в този момент, Вашият човек минава през същата тази илюзорна безсмислена гнусотия е ако той продължи да диша, точно както ще го направите и вие.... след един дъх разстояние ще се видите и ще забравите за всички ненужности, които са се появили в живота ви, които са само стъпка от изтривалката, в която е трябвало да положите стъпалата си, едни дъх, който ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е трябвало да поемете, за да ви се случи най-висшето - обичта! Аз знам!
1
2
 
15
 
! Отговори
=== преди 9 години
Eдинственото, от което страдаш е временна загуба на ориентация колко ценен и важен за живота си всъщност и тоталното падане на воала на илюзията, че някой е бил по-важен за животата ти от самият ти. Минава. Въпросът е да продължите да дишате и да продължавате да дишате и да продължавате и да продължавате. След 1 месец сте тотално в кондиция и почвате да чистите негативизма, като изхвърляте *** от живота си точно така, както се е появил - необичащ и неважен за вас. Просто продължавайте!