Кои храни влошават симптомите на грипа?

Млякото и сладкишите са едни от тях
22 яну 2015 19:45, Михаела Лазарова
7
Кои храни влошават симптомите на грипа?
Снимка: photl.com

Зимата все още не е свършила. Предстоят още грипни вълни, които ще ни залеят с пълна сила. Превенцията и добрата хигиена са много важни, но също и какво слагаме в устата си. 

Оказва се, че има някои храни, които не бива да се консумират, когато сме болни от грип, защото утежняват по различен начин положението и затрудняват съпротивителните сили на организма. 

Сладки лакомства 

Сладкишите са абсолютно забранени, когато сте болни от грип. Те са тежки и затрудняват организма в преработката им. Това пренасочва всичките му ресурси и ги съсредоточава в разграждането на храната, вместо да ги вложи в защитните сили и борбата с патогените. 

Мляко 

Млякото прави така, че слузта в гърлото и носа да се увеличава и да става по-гъста. Това влошава симптомите на грипа и настинката. 

Чаша мляко може да накара носа ви да стане още по-запушен, затова изключете млечните храни, докато се почувствате по-добре. В тях има известни алергени, които карат секретите да се увеличават.

Мазни храни 

Стойте настрана от мазните храни. Те са трудни за храносмилане и причиняват разстроен стомах и дори болка. Високото съдържание на мазнини затруднява храносмилането и притъпява защитните механизми на организма.
Той влага цялата си енергия, за да разгради тежките мазнини, вместо да се насочи към атакуване на микроорганизмите, причинили инфекцията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
BG преди 9 години
И аз потвърждавам че са глупости - от професори по медицина съм чувал че най - доброто в случей на грип освен пресните сокове е и шоколада особено ако е черен (натурален). По отношение на мазнината - бас ловя че гърците например никак няма да са съгласни за зехтина. Баба ми когато съм бил болен винаги ми е давала с лъжица орехово масло, което е в пъти по - добро от зехтина
2
2
 
4
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Пълни глупости!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не пишете че трябва да се яде пилешка супа?