Лекове при махмурлук от различни части на света

В Германия хапват риба
14 фев 2015 22:18, Михаела Лазарова
29
Лекове при махмурлук от различни части на света
Снимка: photl.com

Партитата и вечерите, в които си позволяваме да пийнем повече, винаги напомнят за себе си на сутринта. Вероятността да не страдаме от махмурлук е минимална. 

В тези критични моменти някои търсят спасение в чашата сода и аспирина, други пият много айрян, а трети залагат на шкембе чорба и бира. Вижте още няколко трика от различни части на света, които също се прилагат при махмурлук. 

САЩ – доматен сок и сурови яйца 

Осигурете на вашето тяло мощен тласък от витамини и протеини. Американците се доверяват на свежия вкус на доматения сок, за да преборят негативните последици от препиването.
Тяхната ободряваща напитка включва доматен сок, няколко сурови яйца, сол, черен пипер и няколко капки сос Уорчестър. Всичко това се завърта в блендера и се изпива с няколко бучки лед. 

Великобритания – сандвич с бекон 

Въглехидрати и животински мазнини. Британците се кълнат, че тази комбинация, обвита в хлебче, с вкусен сос, помага при махмурлук, особено ако този апетитен сандвич се яде в леглото. Ефикасността на сандвича с парчета бекон се поддържа и от учени от Университета в Нюкасъл. 

Германия – маринована херинга 

Обичате ли маринована риба? Германците са открили апетитен начин, с който да намалят страничните ефекти на махмурлука. Филе от маринована херинга се увива на рулца заедно с парченца кисели краставички или лук.
Рулцата се сервират като част от Katerfrühstück (махмурлук закуска), за която се смята, че помага да се възстановят загубените електролити.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да пиете (стига да не е бира), задължително с него (в отделна чаша, разбира се) пийте и вода. Не сокове, не редбули, не коли... само вода. Спестява доста главоболия (буквално), дори и да не е мъжкарско.
3
0
 
3
 
! Отговори
ЗАТВЪРДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Това вече, е полезна информации!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изпердашвам една бира с една шкембе чорба, но без чесън и съм свежа маруля за да се подкарам отново. Но преди това трябва да съм се наспал хубаво. 50% от лекуването на махмурлука е продължителният сън. Даже и да се събудите и да си мислите че сте се наспали, затваряте очите и се отпускате...сънят пак ще ви налегне. Поне 10 часа трябва да спите след здрав запой.
1
3
 
16
 
! Отговори
оператор-самосвал преди 9 години
/Рано сабайлем заранта като закуса с две мастики и съм топ!