Маниери, с които ще изглеждате непрофесионално

Избягвайте тези лоши навици
16 фев 2015 22:50, Теодора Драгоева
5
Маниери, с които ще изглеждате непрофесионално
Снимка: outnow.ch

Ако все още не сте се научили как да се държите в бизнес среда (защото отскоро сте в такава), трябва да знаете, че има доста общи поведения, които могат да ви накарат да изглеждате млади и зелени.

Няма перфектни хора – ние всички си имаме някакви лоши навици, които се опитваме да изкореним.

Тези негативни маниери на поведение не ни правят лоши хора, но могат да ни накарат да изглеждаме като служител, който не е добър професионалист, а това да се отрази зле на работата ни и дори да стопира кариерата ни.

Ето и някои от тези лоши навици, които могат да ви накарат да изглеждате зле в очите на своите колеги, шефове и клиенти:

1. Все отлагате

Определено това е един много лош навик, когато става въпрос за работа, където обикновено трябва да се гонят срокове. Ако вечно отлагате работата си, шефовете и колегите ви няма да ви мислят за много способен и важен кадър. Ако сте склонни да отлагате неприятните и по-трудни задачи или проекти за последния момент, трябва да се опитате да се отучите от това.

2. Нямате дар слово

В бизнес средите се налага да можете да изложите гледната си точка с умни, смислени изречения. Повечето хора не осъзнават, че говорят пред колеги и шефове на жаргон, че не могат да се изкажат/формулират добре, че правят неловки паузи по време на важен разговор, че не описват нещата с правилните думи. Гледайте да не използвате „хмм“, „ъ-ъ“, „ъ-хъ“ или други подобни. Думите действително могат да накарат човек да изглежда по-добър професионалист или пък обратното...

3. Използвате прекалено много препинателни знаци

Имайте предвид, че имейлите, които изпращате по време на работа (до колеги, клиенти и шефове), не са текстови съобщения, така че избягвайте емотикони, тирета, многоточия, удивителни и т. н., както и всякаква лична кореспонденция. Професионалните електронни съобщения трябва да са по-формални и да са с правилна пунктуация, ако искате да имате добра репутация. Пишете кратки и прости имейли, като се придържате към основната тема/идея.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Повечето връзкари преди 9 години
отговарят на горното описание, но има и такива, които, хем нямат дар слово, хем интонацията им не е приятна, но непрекъснато бърборят, демонстрирайки незнанието и глупостта си. Не ги е грижа, че пречат на колегите си - говорейки високо и просташки, разказват битови истории или се самоизтъкват. Не им е нужно да изглеждат професионалисти - на тях кариерата им е осигурена.Не знам кога ще успеем да надмогнем дивотиите от времето на социализма, с типичното му толериране на простащината и на "нашите"