Вредни неща, които да изхвърлите незабавно

Отървете се от дрехи, които не носите
16 фев 2015 21:45, Михаела Лазарова
1
Вредни неща, които да изхвърлите незабавно
Снимка: freeimages.com

Всеки ден в ежедневието си сме заобиколени от вредни предмети, без да си даваме сметка. Дори и да осъзнаваме вредите от тях, понякога е много трудно да ги изключим напълно от употреба. 

И все пак, има някои неща, които спокойно можете да премахнете от живота и ежедневието си, за да сте по-здрави. Грабвайте кошчето и вижте какво да изхвърлите още днес! 

1. Стари пластмасови кутии за храна 

Те са удобни, защото носим в тях домашно приготвената си храна. Стъклените съдове са твърде тежки за носене извън дома, а и пластмасата е доста по-евтина. 

Но пластмасовите кутии, особено ако са употребявани многократно, са изключително вредни. Те съдържат канцерогенното съединение бисфенол А. При многократната употреба на пластмасата той насища съдържанието на кутията. 

Ако поставяте гореща храна вътре, освобождаването на бисфенол А е още по-интензивно. Представете си как той се наслагва в храната, която поглъщате. 

2. Аерозоли за освежаване на въздуха 

Аерозолите съдържат фталати, които се използват за ароматизиране на въздуха. Тези вещества се съдържат във всякакви спрейове и устройства, включващи се в електрическата инсталация и освобождаващи аромат във въздуха.
Фталатите имат вредно действие върху репродуктивната система и могат да влияят негативно на развитието, особено при малки деца.

Повече по темата може да прочетете  в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари