Никога не казвайте това на транссексуален

Дискретността е важна
18 фев 2015 23:00, Михаела Лазарова
35
Никога  не казвайте  това  на транссексуален
Снимка: Reuters

В близкото минало транссексуалните бяха истинска рядкост, направо беше нечувано. Днес все по-често ставаме свидетели на смели хора, които признават, че не се чувстват добре в кожата, която съдбата им е отредила и сменят пола си с този, който по-добре пасва на идентичността им. 

Ако подозирате, че някой от близките ви има подобна съдба на затворена в погрешното тяло душа, или пък познавате някого, който вече се е решил на стъпката да премине към другия пол, трябва да знаете, че има някои неща, които никога не трябва да казвате на такъв човек. 

Ето 5 от тези неща, които не е добре да казвате на транссексуален: 

Кога реши да се превърнеш в мъж/жена? 

Транссексуалните хора не се събуждат някоя сутрин с усещането, че вече не искат да са такива, каквито са. Те просто цял живот са били затворени в неправилното тяло, което ги кара да се чувстват зле. 

Би било грубо да им зададете този въпрос, защото наистина превръщането е стъпка, на която транссексуалните се решават в даден момент от живота си, но това не значи, че просто им е хрумнало ей така. 

Ти винаги ще си останеш мой брат/сестра/син/дъщеря/приятел/приятелка 

Не поддържайте усещането, че този човек ще си остане същият за вас. Той би могъл сериозно да се засегне от такова изказване, защото именно в това е смисълът – да не остава същият, какъвто е бил досега, а да разкрие новото си „Аз“, което е било скрито под погрешната обвивка. 

Вместо това можете да използвате неутрално изказване, което да подчертае любовта ви към него, а не да хвърля акцент върху пола - например: „Ти винаги ще бъдеш мой брат!“. Има огромно значение между „ще си останеш“ и „ще бъдеш“!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимчо преди 8 години
Много ми харесва как транссексуалните си мислят, че за да станеш жена ти трябва малко грим, естроген и роклички. Генетиката си казва думата, "братко", мъж си, дори и да не ти харесва. Всички имат проблеми със самочувствието, затова има психиатри. Това за мен е просто шашма, за да направят пластичните хирурзи ОЩЕ повече мангизи.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анани преди 9 години
Тази статия ми се струва извънредно полезна. В своето ежедневие не веднъж съм се чудил какво не трябва да казвам на безбройните транссексуални, които срещам в коридора! Благодаря на автора.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам *** ми е изтрил коментара през нощта. Но няма да му кажа тия неща от статията.
18
2
 
5
 
! Отговори
До Пъзел преди 9 години
Защото няма никаква сензация в една баничка или помощ на възрастен човек. А всички знаят кое продава и кое кара хората да щракат върху линковете.Жалко наистина че тази статия е пусната точно днес. Не Левски, Крум трябва да се върне, да видим той колко "толерантен" би бил.
17
3
 
8
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Що не напишете една статия да приканите хората да купят баничка на бедняче, да помогнат на стари хора в нужда...транссексуланите ли са ни първа грижа????Апостоле, извинявай, извинявай за всичко!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Мише! Тази статия е върха в кариерата ти! Браво! И Оскар, и Пулицър са недостойни награди за теб! Гордей се, Шекспир изглежда като второкласник на фона на твоите статии!
15
2
 
13
 
! Отговори
* преди 9 години
Добре тогава.Михаела, ти винаги ще бъдеш моя приятелка!Ъъъъ...приятел...
14
8
 
12
 
! Отговори
55 преди 9 години
Душа в грешно тяло ??!! Ами да си тегли въжето и като иде при дядо Господ да направи една рекламация. Може за компенсация да го пратят в някое магарешко тяло с голяма п....а
13
12
 
18
 
! Отговори
Айде пак..... преди 9 години
Ако някой иска да се прави на какъвто не е, трябва да отчете те само одобрението на себеподобните, но и неодобрението на нормалните. Нямам намерение никому нищо да спестявам.От години ни убеждавате, че човек просто се раждал хомосексуален и трябвало да го приемем такъв. Е, аз съм роден с отвращение към тях, премете ме такъв. Не искам да ги коля и беся, просто да не ми развалят храносмилането.
12
10
 
18
 
! Отговори
ФХ преди 9 години
Надяваме се да не ми се налага да говоря изобщо с транссексуален.
11
1
 
9
 
! Отговори
Мурихей преди 9 години
Гьотференкокона ЙОК!
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI *** DA SE PREDADAT NA ISLIAMSKA DARGAVA
9
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трета световна-по добре ужасен край от колкото ужаси без край.
8
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз ако реша, че не съм човек, а кенгуру (примерно), ще уважите ли решението ми? Щот иначе сте нетолерантни към личния ми избор ;)
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В близкото минало транссексуалните бяха истинска рядкост"Е, те и сега са истинска рядкост, поне в България, но зачестиха на запад...
6
30
 
23
 
! Отговори
Проевропеец преди 9 години
Това си е урок по "евроатлантически ценности". Благодаря много, отдавна не бях чел нещо по-полезно. За жалост глупавите РУСОФИЛЧЕТА не искат да влязат в новото време, те ни дърпат назад - искат си Тодор Живков, защото тогава имали храна, а сега гладували, искат да смачкат всеки различен и се кланят на диктатори като Путин. Псуват Америка, а тайно мечтаят да живеят като американците. За тяхно нещастие България направи своя цивилизационен избор - веднъж завинаги да се освободим от Русия.
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, леле, леле, каква потресаваща статия...
4
7
 
30
 
! Отговори
мдaм преди 9 години
Дa му кaзвaм ли? Нямa нищо дa му кaзвaм, сaмо бой
3
3
 
52
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Мис Свят тече, всички са на сцената и се очква да се обяви победителката. Всички са адски развълнувани, само на Мис Тайланд и дреме на к*ра
2
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе какво занимавате хората с проблемите и чувствата на психично болни с хормонален дисбаланс?