Най-ефективни старомодни навици

Понякога старите неща са по-добри от новите
19 фев 2015 20:48, Теодора Драгоева
0
Най-ефективни старомодни навици
Снимка: outnow.ch

Ако искате да опростите живота си, да повишите вашето физическо и емоционално здраве, както и да спестите малко пари, просто трябва да се насочите към някои ефективни старомодни навици.

Това са навици, с които са живели вашите баби – поколение, което не е било „облъчвано“ с консуматорско мислене и което е живяло в много по-екологично чиста среда.

Ето и навиците, с които определено няма да сгрешите:

1. Не се хранете с „изкуствени неща“

Ако искате да бъдете здрави, не се хранете с нищо, което вашата баба би отрекла като храна. Ако имате възможност, консумирайте биопродукти или такива, за които знаете, че са отгледани добре. В случай, че имате възможност да си посадите няколко зеленчука, за които да се грижите – ще се сдобиете с ново хоби и наистина полезна храна.

2. Разхождайте се

Ходенето е едно от най-ефективните упражнения, които ви помагат да останете във форма и които повишават настроението ви. Един ден в седмицата оставяйте колата у дома или не взимайте градския транспорт, а се придвижвайте пеша (в случай, че това е възможно, разбира се). Може също така да се разхождате вечер след хранене или пък рано сутрин. Ходенето пеша е много полезно, така че правете го колкото можете по-често.

3. Пишете писма

Това е един прекрасен навик, който би било хубаво да възродявате от време на време. В случай, че имате приятели, които живеят далеч от вас – няколко пъти в годината им изпращайте писма, вместо да им пишете в интернет или да им се обаждате. Хората са забравили щастието и тръпката, която човек изпитва, когато разлиства хартиено писмо – така че припомнете им я.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: поколениенавициписма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари