Как да се превърнете в харесван служител

Няколко съвета, които ще ви помогнат да впечатлите шефа си
26 фев 2015 08:10, Теодора Драгоева
7
Как да се превърнете в харесван служител
Снимка: outnow.ch

Как да впечатля началника? Това е въпрос, който много работещи хора си задават. Разбира се, те могат да ходят по-рано на работа, да си тръгват по-късно или пък доброволно да участват в допълнителни проекти. Подобни действия обаче не са гаранция, че човек ще успее да събуди шефската любов.

Ако наистина искате да впечатлите шефа, трябва да знаете точно как да се държите и какво да правите. Представете си го като форма на изкуство, с помощта на което ще получите това, което искате на работното си място.

Ето и няколко полезни съвета, с които може да впечатлите шефа си:

1. Действайте като неговото умалено копие
Имитирането на стила на работа на вашия шеф е един от най-ефективните и най-лесните начини да му се харесате. По този начин ще покажете, че едва ли не четете мислите на шефа си и двамата сте на една и съща вълна. Ако дадете на началника си точно това, което иска, по начина, по който смята за правилен, ще го накарате да мисли, че вие сте идеалният служител.

2. Превърнете се в неговия вътрешен източник
Всички шефове се чудят какви са настроенията на служителите им. Проблемът е, че колкото по-нагоре по веригата се намират, толкова по-малко обратна връзка получават. Ето защо много шефове не осъзнават кога работещите под тяхно ръководство са разочаровани, ядосани или объркани. Имайте предвид обаче, че не бива да се превръщате в клюкари, а по-скоро да работите за доброто на колектива.

3. Правете така, че вашият шеф да изглежда добре в очите на неговия шеф
Предложете помощта си, за да може вашият шеф да блесне. Скоро или дори след време вашите усилия 100% ще се отплатят. Всъщност това е един интелигентен подход, с който може да впечатлите шефа си и с което можете да подпомогнете и собствената си кариера. Дори шефът ви да се възползва от някоя ваша идея, вие трябва да се примирите и да оставите той да получи поздравленията.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съветите важат за други общества.У нас началникът ще те хвали, подкрепя и толерира, ако някой по-силен от него самия му е наредил да те назначи с аргумента "Това е мой близък. Държа на него! Сам ще се убедиш, че има потенциал да се развива."
1
1
 
30
 
! Отговори
Съвет преди 9 години
Как да се превърнете в харесван служител?Купете си удобни наколенки и Деган.