Ангажиментите, които да отхвърлите, преди почивката

10 неща, които трябва да направите преди да стегнете куфара
Обновена: 1 мар 2015 16:22 | 1 мар 2015 15:25, Теодора Драгоева
3
Ангажиментите, които да отхвърлите, преди почивката
Снимка: outnow.ch

Ако ви предстои далечно пътуване през някои от идните (пролетни) празници, вероятно ще имате един милион неща за вършене, преди да отпътувате.

По-разумно е да се организирате от по-рано, вместо да оставяте нещата за последния момент и това да ви донесе нервно напрежение.

Предлагаме ви списък с нещата, които е по-добре да отхвърлите преди да заминете, за да се отдадете спокойно на своето ново приключение!

1. Платете си сметките.

Няколко дни преди да заминете на почивка се убедете, че сте изчистили всичките си битови сметки и сте погасили вноската по кредитните си задължения (ако имате такава). Няма да ви е особено приятно, ако се сетите за някакво задължение, докато се наслаждавате на отпуска си, а още по-малко, ако някой ви се обади да ви напомни, че дължите пари.

2. Сортирайте си портфейла и документите.

Ако ви предстои далечно пътуване (зад граница) най-добре си прочистете портмонето от ненужни бележки и листчета. Обменете си пари (в чуждестранна валута) поне няколко дни преди пътуването. Пригответе си всички важни документи и си вземете всички кредитни карти, които могат да са ви от полза.

3. Направете си копия на документите.

Разумно е да имате копия на паспорта и кредитните си карти, в случай, че ги загубите по време на вашето пътуване. Можете да си направите освен хартиените копия и сканирани копия, които да държите в електронната си поща, за да се чувствате по-комфортно.

4. Отменете всичките си ангажименти.

Добре е да кажете на всичките си колеги, шефове и клиенти, че заминавате в отпуск, за да не ви търсят излишно. Пуснете съобщение в служебната си поща (направете си автоматичен имейл-отговор), или го напишете в скайп-настроението си. Разсрочете работата си за по-нататък (само ангажиментите, които могат да бъдат разсрочени).

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Който има парички, ходи на почивка по всяко време, защото може да си позволи да иде във всяко кътче на света. Някъде, сега времето и плажа са такива, каквито са у нас през август.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой ходи на почивка в самото начало на м. март? Много навременна статия, няма що.
1
0
 
6
 
! Отговори
И още преди 9 години
11. Настанете домашния любимец у приятели или в специализиран хотел за животни.12. Направете същото и със саксиите - някой да идва да ги полива или да ги вземе у дома си някой от съседите.13. Познат електротехник да нагласи лампите в една или две от стаите ви така, че да могат да се "палят" и "гасят" автоматично или дистанционно от 21.00 до 23.00 часа - така съгледвачите на квартирните апаши може и да не разберат, че няма никой вкъщи.14. Не пишете на вратата, че ключът е под изтривалката :)