Как да избягате от рутината в живота

Без да напускате работата си на пълен работен ден
0
Как да избягате от рутината в живота
Снимка: outnow.ch

Различни специалисти в много статии ни съветват, ако се чувстваме зле и смятаме, че водим скучен живот - просто да напуснем работа, да започнем да практикуваме йога и да се отправим на екзотично пътешествие. Разбира се, всичко това звучи супер, но е доста утопично. Все пак ще ни трябват пари за това?!

Дори да нямате възможност да пътувате по света и да трябва всеки ден да ходите на работа от 9.00 до 18.00 часа, това не значи, че трябва да се примирявате с монотонността.

Всеки човек може да избяга от рутината, стига да го иска наистина. Ето и как:
1. Бъдете номад

Това, че живеете в едно и също населено място, не значи, че не можете да се местите (особено ако сте под наем). Ако жилището си е ваше - разхождайте се из различните квартали на града си. Опитвайте се да не се придържате винаги към познатото (да ходите по едни и същи заведения, да пазарувате в едни и същи магазини и др.)

2. Прекарвайте всяка свободна минута на открито.

Ако целият ви ден минава между четирите стени на офиса, разумно е да се стремите да прекарвате максимално свободното си време в разходки на открито. Зарежете колата си и ходете на работа пеша или с колело. Хранете се на терасата (когато времето го позволява) и изобщо търсете всякакви възможности да сте под открито небе. Вместо да спите в неделя след обяд, излезте на разходка в парка, дори тя да е безцелна.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари